Duka: Premijer bi morao znati da u demokratskim društvima ono što je učinio nije dobro


Zdenko Duka - predsjednik HND-a

Premijer Zoran Milanović napao je medije i odlučio ih naučiti kako moraju obavljati posao, što znači da ne smiju njemu objašnjavati kako on radi svoj. I time je još jednom prešao liniju koju je prelazio dok je objašnjavao sindikatima što moraju raditi, a potom i nevladinim udrugama.

- Imao je dosta sličnih izjava u posljednje vrijeme i to se samo nastavlja sad nakon što je sazvao izvanrednu konferenciju na temu medija. Ali premijer mora znati da u demokratskim zemljama ovakvi istupi nikako ne mogu biti dobri i da to ne smije činiti - rekao nam je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka.

Pojasnio je da nisu sve stvari koje je premijer izrekao krive, no način na koji ih je osudio svakako jesu.

- Povrijeđena mu je taština pa se odlučio inzistirati da se sve istjera do kraja i to nije u redu. Njegov posao je izvući zemlju iz krize, a ne ulaziti u sukobe ovakvog tipa. Daleko od toga da mediji nisu u problemima, HND stalno upozorava na to. Zato i jesmo tražili potporu vlasti odmah po početku njihova mandata, ali u godinu i pol dana malo toga se promijenilo - pojašnjava Duka.

Premijeru je odlučio poručiti da ne predstavlja medije na način na koji ih predstavlja jer nisu ništa lošiji od političara. Također, Duka je imao što reći i na račun Nove TV.

- Morali su pustiti cjelovitu izjavu odmah u startu, a ne naknadno jer je tema bila osjetljiva - mišljenja je Duka.

Uz to, ne slaže se ni s činjenicom da su izjave Ruže Tomašić popraćene vrlo mlako, bez većeg interesa medija i samim time javnosti.

- To nije dobro, rekla je ružne stvari, koje ne može potkrijepiti dokazima i za to ju je trebalo osuditi. Govor mržnje uvijek treba osuditi i prozivati - zaključuje Duka.

Na kraju priče svejedno su sve oči uprte u premijera jer očito nema sposobnost adekvatne komunikacije, konstantno se mora ispravljati i pojašnjavati što je mislio reći, ali nije rekao. Kritike idu i na račun njegova tima jer ostavlja se dojam amaterizma ili lijenosti, što nikako nije dobro na takvoj razini i u situaciji u kojoj se zemlja nalazi.

Autor: Vanja Deželić/PolitikaPlus

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura