”Studenti za Hrvatsku’ – studentski skup protiv uvođenja ćirilice u Vukovar i ostala hrvatska mjesta


Foto/Ilustracija

MI STUDENTI nikoga ne mrzimo, puni smo tolerancije i vjerujemo u svijetlu budućnost kojoj ćemo i sami pridonijeti. Vjerujemo u suživot i ne samo suživot nego i život u mjestima koja su pogođena ratnim stradanjima, ali ne razumijemo i protivimo se uvođenju ćirilice u mjesta gdje su ratne rane još uvijek svježe.

Smatramo da će uvođenje ćirilice donijeti nove i nepotrebne razlike između Hrvata i Srba u tim područjima, te će se stvoriti nove napetosti koje mogu dovesti samo do još većih podjela među stanovništvom i naposlijetku do izbijanja novih sukoba.

Pitanje uvođenja ćirilice koristi se za potrebe dnevne politike i sukoba između vlasti i oporbe, a niti jedna strana ne vodi brigu o stanovnicima koji to osobno proživljavaju i koje ovaj postupak vraća 20-ak godina unazad i sjeća ih na rane 90-te kada im se na sličan način željelo nametnuti nešto što nisu željeli.

Rođeni smo, odrastamo i školujemo se u slobodnoj Hrvatskoj – Hrvatskoj koju su nam svojom krvlju i hrabrošću omogućili hrvatski branitelji među kojima je bilo i puno studenata. Danas mi, kao studenti nove generacije stajemo na stranu volje većine i borimo se za demokraciju i državu za kakvu su se borili i naši kolege.

► Pozivamo sve studente koji su protiv uvođenja ćirilice u Vukovar i ostala hrvatska mjesta da dođu 07.04.2013. u 10:30h u dvorište Studentskog centra (Savska 25).

PROGRAM SKUPA:
► 10:30 okupljanje u dvorištu SC-a
► 10:35 gledanje studentskog videa
► 10:45 čitanje studentske ”Deklaracije o Domovinskom ratu”
► 11:00 Polazak prema zgradi Sveučilišta
► 11:20 Paljenje svijeća i molitva ispred zgrade Sveučilišta za poginule studente u Domovinskom ratu

Ovim skupom studenti izražavaju svoje mišljenje o uvođenju ćirilice u grad Vukovar i ostala hrvatska mjesta gdje se silom nastoji uvesti ćirilično pismo.

► Studenti okupljeni u zavičajne studentske udruge izradili su kratki video kojim izražavaju svoj stav i nedvosmisleno kažu NE UVOĐENJU ĆIRILICE u Vukovar i ostala mjesta na području Hrvatske.

► Nakon gledanja videa i čitanja ”Deklaracije o Domovinskom ratu” uputit ćemo se prema zgradi Sveučilišta i ondje zapaliti po jednu svijeću za svakog poginulog studenta u domovinskom ratu, te se pomoliti za njihove duše i hrabrost kojom su stali u obranu naše Hrvatske.

► VAŽNO!

Sve sudionike skupa molimo da se tijekom cijelog trajanja skupa ponašaju dostojanstveno, kako i dolikuje budućim akademskim građanima.
Molimo vas da sa sobom ne nosite i ne ističete obilježja koja su zabranjena zakonima Republike Hrvatske, ne koristite govor mržnje i ne potičete na nasilje.
Ovo nije politički skup, pa molimo sve sudionike da ne ističu znakovlja političkih stranaka u pozitivnom ili negativnom smislu.
Slobodno ponesite hrvatske zastave!
SVE ZA HRVATSKU – HRVATSKU NI ZA ŠTO!

Izvor: blog.vecernji.hr

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura