Ako je Matić mogao biti na gay paradi, može biti i u nedjelju u Zagrebu!


Mladen Pavković

Čaša se prelila! Oni koji su izabrani da nas vode, oni koji su trenutačna vlast sve nas više ostavljaju kao bez vode i vode nas kao slijepce "u bolju budućnost". Ne, nije to ta Hrvatska za koju je desetine tisuća ljudi položilo život na Oltar Domovine, nije takvu Hrvatsku zamišljao ni jedan istinski hrvatski branitelj.

Podijelili su nas i dijele na "borbene" i "neborbeno", umjesto na žive i mrtve! Oni koji su isključivo pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika, vojskovođe i pobjednika hrvatskog Domovinskog rata dr. Franje Tuđmana pobijedili treću ili četvrtu agresorsku vojsku u Europi jedini mogu reći što valja, a što ne.

Lako je danas pričati i govoriti onima koji u vrijeme rata hrvatskim braniteljima nisu donijeli ni čašu hladne vode "a tko nas to bre zavadi", ili opraštati umjesto onih koji su izgubili svoje najmilije. Dosta je. Poglavito "laprdanja" pojedinih amaterskih političara koji su 1991. bili daleko od prvih borbenih linija, koji su rat gledali na televiziji, i sakrivali se po podrumima. Kakva ćirilica, još k tomu u Vukovaru?

Zar smo zaboravili da su baš na ćirilici srpski četnici presude hrvatskim braniteljima i ostalim nevinih Hrvatima objavljivali na tom pismu? U Zagrebu tjedno izlaze srpske novine koje financira i Republika Hrvatska, a na čijem je čelu Milorad Pupovac. U tom, kako bi rekao ministar Matić "toalet papiru" (to je izjavio za jedan ugledan hrvatski tjednik) uglavnom se piše ćirilicom i uglavnom se piše protiv hrvatskih branitelja, Domovinskog rata, dr. Tuđmana... Zovu se "Novosti" ! Kupite ih umjesto toalet papira, poglavito ako u vinogradima imate klijet!

Sada nam žele ćirilicu nametnuti u Vukovaru. Na tome sigurno ne će stati. Vrlo brzo će postaviti table na tom pismu u Škabrnji, Voćinu, Aljmašu, Kninu,Gospiću, Plitvicama, Pakracu, Virovitici, Karlovcu, Šibeniku, pa čak i u Dubrovniku. Kad prolazite Republikom Srpskom, prema Banja Luci, dočekat će vas niz tabli na ćirilici. Sada tamo živi jedva pet posto Hrvata, koliko ih je živjelo prije Domovinskoga rata. Dakle, od dvije stotine tisuća Hrvata u Bosanskoj Posavini jedva je danas tamo ostalo njih deset tisuća, možda i manje. Nitko se od hrvatskih državnih institucija zbog toga ne buni, nitko ne podiže glas, nitko ne pita, pa gdje su se u tom kraju izgubili toliki Hrvati?

Svaki iskren, pošten domoljub u nedjelju, 7. travnja mora biti na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, gdje će se mirno i dostojanstveno protestirati protiv uvođenja ćirilice u Vukovaru. Ali, tamo će se toga dana dignuti glas i protiv politike koja se danas vodi, protiv tajkuna koji su se obogatili dok su drugi krvarili, protiv kopanja po kantama za smeće. Tamo će toga dana hrvatski branitelji reći "dosta, drugovi i drugarice", dajte nam da i mi vidimo svjetlo u tunelu Da, čaša se prelila. Svi moramo biti kao jedan, kao što smo bili kad se branila i obranila hrvatska država.

Ne, ne i ne ćirilicu u Vukovar, ne, ne i ne ponižavanju hrvatskih branitelja, generala i civila koji su na desetine tisuća nevini stradali u hrvatskom Domovinskome ratu. Hoće li i nakon ovog skupa Predrag Matić reći da se ponovno "okupila "šaćica branitelja", hoće li i on u nedjelju biti među svojima ili sa "svojima"? Ako je mogao biti u Splitu na gay paradi i "ponositi se svojim braniteljima" onda ga ništa ne bi trebalo spriječiti da i ovog puta bude tamo gdje su oni koji ga debelo plaćaju!

Mladen Pavković

Braniteljski potal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura