PRIOPĆENJE STOŽERA: Stožer je 20. ožujka 2013. organizirao sastanak, na koji su pozvani gradski vijećnici svih stranaka


Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara organizirao je održao veličanstveni prosvjedni skup u Zagrebu, dana 07. travnja 2013. godine, pokazavši dostojanstvo svih hrvatskih branitelja i građana RH koji su bili nazočni skupu.

Predstavnici Stožera i svi oni koji su bili na prosvjedu nisu još ni napustili Trg bana Josipa Jelačića, a već su krenuli napadi prema Stožeru od svih bitnijih perjanica aktualne hrvatske vlasti i njihovih ulizivačkih medija, razočaranih time što su branitelji i ovaj put pokazali svoju veličinu održavši veliki prosvjed bez i jednog incidenta i razbijene čaše, tako da je jakim policijskim snagama stacioniranim kod Griča preostalo da uhićuju samo one koji kod sebe nisu imali osobne iskaznice.

Govore preko svojih kupljenih medija kako nas je bilo nekoliko tisuća, mi im na to ne kažemo ništa osim da pogledaju slike s Trga bana Jelačića. Poručujemo im i to neka, zajedno sa svim svojim koalicijskim partnerima pozovu građane na taj isti Trg kako bi izrazili potporu njihovoj umješnosti u vođenju države pa ćemo vidjeti koliko će im se oduševljenih građana odazvati,…sigurni smo da im Jelačićev trg ne bi ni trebao jer bi svi mogli stati na rukometno igralište neke zagrebačke osnovne škole. Dobro je to, bar smo sigurni da su nas gledali i da su izravno čuli ono što smo im imali za poručiti, pa nećemo gubiti vrijeme odlazeći u Zagreb, kao nakon vukovarskog prosvjeda, kako bi im naše zahtjeve i osobno uručili. U Vukovaru smo i očekujemo odgovor. Kako god odluče i što god učine neće nas iznenaditi, jer smo u ova tri mjeseca postojanja i rada Stožera i mi naučili igrati igru koju oni igraju,…lopta je u njihovim nogama i čekamo što će s njom uraditi.

A kada smo se vratili u Vukovar, zatekli smo grad oblijepljen nekakvim letcima na kojima je slika članova Stožera na kojoj sjede za stolom i razgovaraju s predstavnicima HDZ-a, HSP AS i nezavisnim vijećnikom u Vijeću grada Vukovara Zdravkom Dedićem. Autor letka objavljivanjem ove slike zapravo je želio poručiti hrvatskoj javnosti kako eto Stožer tobože sastanči s navedenim strankama i od njih biva instruiran. Letak je anoniman u toliko što ga nitko nije potpisao imenom i prezimenom, gradom kola priča da iza svega stoji samo nekakva anonimna organizacija koja se predstavlja kao „Građanska akcija“, a koju neki zovu i mladež SDP-a.
Ovo je posljednji put da se Stožer upušta u demantije ovako zlobnih i prljavih laži, ali ovaj puta ćemo to učiniti jer smatramo da to zaslužuju građani Vukovara i cjelokupna hrvatska javnost.

Dakle, Stožer je 20. ožujka 2013. organizirao sastanak, na koji su pozvani gradski vijećnici svih stranaka koje participiraju u Vijeću grada Vukovara. Što znači da su pozvani vijećnici HDZ-a, SDP-a, HSP AS, SDSS-a te klub nezavisnih vijećnika. Tema sastanka se odnosila na tada aktualne izmjene i dopune Statuta grada Vukovara a u vezi prava nacionalnih manjina. Sastanku su se odazvali svi gradski vijećnici osim vijećnika SDP-a i SDSS-a. Sastanak je održan bez njih o čemu svjedoče i fotografije koje sada ti isti, koji nisu došli na sastanak, iako su bili pozvani, žele iskoristiti kako bi tobože diskreditirali Stožer za obranu hrvatskog Vukovara. Od gradonačelnika Vukovara, inače velikog demokrate kako sam sebe predstavlja, očekujemo da javno potvrdi da je njegov gradski SDP dobio poziv za navedeni sastanak i da, usput, obrazloži zbog čega se sastanku nisu odazvali. Kako smo rekli, poziv je dobio i SDSS, ali od njih ne očekujemo ništa, pa tako ni to da potvrde da ih je Stožer pozvao da budu nazočni navedenom sastanku.

Nije se dugo čekalo ni na Bojana Glavaševića da u mikrofon kaže ono što su mu zapovjedili njegovi poslodavci, koji su mu posao dali samo zato što je sin pokojnog Siniše Glavaševića, a ne zbog toga što to zavrjeđuje nekakvim svojim iznimnim sposobnostima.
Bojan Glavašević je rekao da Stožer zloupotrebljava tonske zapise ratnih izvješća njegovog oca iz ratnog Vukovara. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara mu odgovara da upravo on, izražavanjem nametnutih mu stavova, zloupotrebljava žrtvu svoga oca i žrtvu svih Vukovaraca gradeći na njoj svoju političku karijeru. Tonski zapisi Hrvatskog radio Vukovara iz 1991. godine su dio arhivske građe o obrani Vukovara i na njih Stožer, kao i svi oni koji su branili Vukovar s puškom u ruci, polažu više prava nego Bojan Glavašević i njegovi politički mentori.

Na kraju Stožer za obranu hrvatskog Vukovara se zahvaljuje svima koji su došli na prosvjed u Zagreb 07. travnja, koji su pokazali kako se voli Domovina, koji su svojim dostojanstvom pokazali da je braniteljima Hrvatska iznad svega i iznad svih. Poruka hrvatskih branitelja je jasna i može se sažeti u nekoliko riječi koje kažu: Za Hrvatsku ginem, zbog Hrvatske dišem.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara
predsjednik: Tomislav Josić

U PRIVITKU JE DOKUMENT KOJI DEMANTIRA BEŠĆUTNE NAPADE NA STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA.

Braniteljski portal

PrilogSize
Poziv na sastanak 15.03.pdf171.42 KB

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura