STOŽER ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA – PROGLAS HRVATSKOJ JAVNOSTI


Proglas Stožera za obranu hrvatskog Vukovara

Evo nas kao što smo najavili u Vukovaru, evo nas ovdje na glavnom trgu prijestolnice svih hrvata. Evo nas da Vam kažemo gospodo iz zakonodavne i izvršne vlasti ono što Vam je za ćuti. Mi smo gospodo od riječi, mi smo takvi kakvi jesmo, jasni, prepoznatljivi, vjerodostojni, odani hrvatskom narodu i državi , nepotkupljivi, nikad prodani !

Otvorite svoje prozore, otvorite svoje oči i dušu. Došli smo iz svih krajeva Domovine da Vam glasno kažemo – ODGOVORNI STE GOSPODO, KRIVI STE, ODGOVARATI ĆETE - jer ne poštujete i ne uvažavate nas stradalnike i branitelje, nas radnike i seljake, mladost i starost, ne poštujete cjelokupni hrvatski narod, u domovini i dijaspori.

Niste reagirali na naše zahtjeve sa prosvjednog skupa u Vukovaru. Vjerojatno ne poštujete niti krvlju natopljene ulice i trgove našega grada. Želite ga gospodo dijeliti, trgovali biste njime za nešto srpskih glasova na predstojećim izborima. Pregovarate i dogovarate sa deklasiranim srpskim vođama, koji su se, kao i vi gospodo otuđili od svoga naroda i odavno ne predstavljaju njegove interese. Što Vam mi - kao njihovi sugrađani odgovorno svjedočimo.
Ne želite prihvatiti činjenicu da je cijeli Vukovar jedna velika Ovčara jedno veliko stratište. Zato od Hrvatske vlade i Hrvatskog sabora zahtijevamo da odmah započnu sa promjenom Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Zahtijevamo da se u znak poštovanja prema žrtvi Vukovara i Vukovaraca, od sulude velikosrpske agresije, cijeli grad proglasi „područjem od posebnog pijeteta“ i da se u njemu nikad ne uvodi ćirilica.

Situacija gospodo u našoj novostvorenoj Domovini nikada nije bila lošija, ne samo radi okoline koju ste Vi i Vaši prethodnici upropastili svojim lošim djelovanjem, nego i radi namjernog slabljenja nacionalnih interesa, zatomljivanja domoljublja i ponosa, obeščašćivanja Domovinskog i obrambenog rata, naših hrabrih branitelja koji su izginuli za našu slobodu, kao i onih koji sa svojim traumama ponovno ustaju i glasno se suprotstavljaju omalovažavanju svoje Domovine, suprotstavljaju se ćirilici u Vukovaru, ćirilici u Hrvatskoj.

Ćirilici pod kojom su nas napadali, u našim domovima u našoj Hrvatskoj!

Svi okupljeni danas došli smo izmučeni ali dostojanstveni usprotiviti se lošoj vladavini i opomenuti – ne poigravajte se s našom Domovinom. Ne poigravajte se s našom djecom, s kostima naših masakriranih roditelja. S budućnošću naše Domovine!

Gospodo na Vlasti obranili smo dostojanstvo i sigurnost Hrvatske i slobodnu zemlju predali Vama. Od nikoga nismo ništa tražili, osim slobode, poštivanja i pijeteta prema onima koji tu istu slobodu nisu dočekali. Od Vas smo tražili da nas s poštenjem ponosno vodite ka boljitku, a ne ka uništenju svega hrvatskoga.

Gospodo - odakle Vam pravo da izjednačavate žrtvu i agresora, da umanjujete vrijednost Domovinskog rata, da nam poturate europske standarde prema svojim mjerilima i pod krinkom poštenja i provođenja Zakona, namećete nam siromaštvo - ukidate identitet Republike Hrvatske u kojoj vladate, a niste niti sigurni kako bi trebao izgledati grb – dok se mi za istu srcem borimo. Odakle Vam pravo da nas nazivate nacionalistima i crnokošuljašima, dok tugujemo za našim poginulima, dok tražimo grobove našim nestalima, dok radimo Vaš posao.

Ne znamo, što je to gospodo što Vas potiče i tjera da nam činite nepravdu, ali Vam sa sigurnošću poručujemo, preslabo je, nas ni teže zlo, ni veća sila i nedaće nisu slomile ! Hrvatski Vukovar, hrvatski stradalnici i branitelji. Hrvatski narod je neslomljiv.

Što je to gospodine Milanoviću, što Vam 1991 godine nije dozvolilo da se aktivno uključite u obranu RH, kao većina Vaših i naših vršnjaka, a što Vas sada tjera da nam činite nepravdu?!

Što je to gospodine Milanoviću, što Vas potiče da branite i zastupate gospodina Vojislava Stanimirovića, čovjeka koji je aktivno sudjelovao u agresiji na Republiku Hrvatsku, koji je participirao u vlasti tzv. Srpske Krajine.

Nenad Stazić kaže da smo mi prolupani branitelji, crnokošuljaši, šovinisti i nepismeni suvremeni barbari. Njegova izjava o njemu kaže više nego naših tisuću riječi, te ćemo samo upitati gospodina Bajića i državno odvjetništvo Zar ovo nije govor mržnje?

Milorad Pupovac, doživotni, borac za srpska prava u istočnoj Hrvatskoj“ i prvi Srbin koji će uspjeti Srbe u Vukovaru zatvoriti u Srpski geto, kaže da se ponovo bude aveti prošlosti.

Njima i svima ostalima moramo odgovoriti da smo mi Hrvatski građani i Hrvatski domoljubi, koji volimo Hrvatsku iznad svega i ne damo je nizašto.
Gospoda Pupovac i Stazić su aveti prošlosti koje će ubrzo pregaziti vrijeme, a mi svi gledamo u našu ljepšu budućnost za koju smo se borili i borimo, u koju duboko vjerujemo.

Da li ste možda u fazi donošenja odluke da promijenite narod i njegovu prošlost, možda Vam ovaj, hrvatski nije dovoljno dobar, razmislite jer ako nastavite tako udarati po hrvatskom narodu i njegovoj državi, ako nastavite govoriti o „slučajnoj državi“, o „građanskom ratu“ narod će promijeniti Vas i vaše istomišljenike.
Izabrati će vođu i vlast koja neće zaboraviti koga predstavlja i kome služi. Recite, posavjetujte, uputite svog partijskog druga Željka Saboa, gradonačelnika Vukovara kako da se ponaša. Koga da predstavlja, kome da služi. Recite mu da je Vukovar u Hrvatskoj, da je u Vukovaru većinski hrvatski narod čiju bi volju trebao i morao slušati. Morao bi ukoliko želi biti gradonačelnik, slušati volju i drugih nacionalnosti, ali i običnih građana srpske nacionalnosti koji nisu obuhvaćeni političkom trgovinom.

Godinama taložimo nepravdu i sustavno ugnjetavanje, ali sada je dosta. Učite od svoga naroda kako se brani Domovina, učite od danas okupljene nacije što znači ljubav i dostojanstveno prosvjedno okupljanje za bolju Hrvatsku. Naučite od svoga naroda kako voljeti svoju Domovinu i hrabro stati u njezinu obranu.

Okupili smo se pokazati svoje neslaganje sa vladavinom krivog smjera, svjesni ljepote svakoga grada i sela, koji tvori potpunu sliku ove predivne zemlje. I jasno govorimo – ukoliko i dalje nastavite ignorirati svoje građane – mi ćemo nastaviti svoju borbu za bolju Hrvatsku kroz Lijepu našu Domovinu, kroz gradove, kroz sela i nećemo se umoriti i odustati.

Gospodo mi stradalnici i branitelji umorni smo, pomalo ostarjeli i bolesni, a vi nam otvarate rane prošlosti i činite nam nepravdu i zlo.

Ali pogledajte ! Uz nas je nacija bez posla – izdani, iznevjereni i gladni građani i seljaci - danas je uz nas okupljena i mladež, a to je naša nepobjediva snaga. Snaga i budućnost nove Hrvatske, koja je spremna – od nas preuzeti zadaću čuvanja svete nam Domovine od napada svih vanjskih i unutarnjih zala. Svoju Domovinu volimo i ne dopuštamo njezino uništenje, obranili smo je i učiniti ćemo je sretnom Od Iloka do Dubrovnika – sve za bolju Hrvatsku !

Već smo vam rekli – a rekli smo i agresorima 91 godine NE DAMO – NE DAMO VAM VUKOVAR !

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura