Pupovac tvrdi: Tuđman ne bi podržao prosvjede protiv ćirilice, vlasti su trebale zabraniti skup u vojnim odorama?


Milorad Pupovac

Vlasti trebale spriječiti skup u vojnim odorama, jer postoji zakon kojim se ragulira kada se smiju nositi vojne odore, rekao je Pupovac u intervjuu Večernjem listu.

Saborski zastupnik i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u opsežnom intervjuu Večernjem listu u subotu optužio je HDZ da stoji iza prosvjeda protiv ćirilce na Trgu bana Jelačića u Zagrebu i rekao da ni bivši premijer Ivo Sanader ni predsjednik Franjo Tuđman ne bi podržali te prosvjede.

Na pitanje zašto Hrvatima više smeta ćirilica nego 370.000 nezaposlenih i katastrofalna gospdoarska situacija Pupovac rekao da je to tako 'zato što to stalno netko inducira', dodajući kako pod tim misli 'razne institucije, politike i nepolitičke' te da 'iz pozadine predstavnici političkih stranaka šalju poruku da su bili na prosvjedu'. Na inzistiranje novinarke, rekao je na misli na predsjednika stranke koji je rekao 'Naši su članovi bili na prosvjedu i mi to podržavamo', ne želeći izgovoriti ime Tomislava Karamarka.

- Znači da su prihvatili one koji su govorili kao svoje glasnogovornike. Znači da svojataju taj skup. Nažalost, s istom tom strankom proveli smo mirnu reintegraciju, omogućili povratak Hrvatima i Srbima, afirmirali Hrvatsku u EU.

Na pitanje bi li Ivo Sanader, da je ostao na čelu HDZ-a podržavao prosvjede protiv ćirilice Pupovac je rekao:

- Ne, ne. Sigurno ne bi. To ne bi ni Tuđman podržavao s kojim smo završili mirnu reintegraciju. To nije novi , moderni europski, pučanski HDZ. Trebali bi se zabrinuti što ot tome misle europučani.

Pupovac je također rekao kako poruka s prosvjeda protiv ćirilice da vlas neće moći doći u Vukovar 18. studenoga koje su izrečene u vojnim odorama, uza svo poštovanje u mrinosdopskim uvjetima mora biti predmet interesa predsjednika Hrvatske, Vlade i Sabora, dodajući kako su vlasti trebale spriječiti skup u vojnim odorama, jer postoji zakon kojim se ragulira kada se smiju nositi vojne odore.

Izvor: dnevno.hr

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura