Nastavljeno suđenje M. Momiću za ratni zločin


Suđenje Miloradu Momiću (Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL)

Vukovar, 3. prosinac 2012. - U nastavku suđenja Miloradu Momiću (47) za ratni zločin počinjen u rujnu 1991. u Oroliku, oštećeni Stanko Penavić donio je medicinsku dokumentaciju o ozljedama koje mu je zadao Momić i još nekoliko pripadnika "TO" nakon što je zarobljen u susjednom Berku.

Dokumentaciju je pregledao vještak sudske medicine dr. Anto Blažanović, ali budući da je dio dokumentacije bio u spisu već prije, a dio je novi, zamjenik županijskog državnog odvjetnika Vlatko Miljković predložio je dodatno vještačenje kojim će dr. Blažanović utvrditi težinu ozljeda koje je zadobio Penavić, mehanizam i vrijeme nastanka tih ozljeda.

Momiću je produžen pritvor do pravomoćnosti presude iako je njegov branitelj Tomislav Filaković tražio puštanje na slobodu "jer nema osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo, a s druge strane optuženi je hrvatski državljanin i ima imovinu u Republici Hrvatskoj". Rasprava je odgođena za 20. prosinca kada će sudsko vijeće kojim predsjedava sudac Nikola Bešenski saslušati dodatno vještačenje, a prema nekim najavama, mogla bi biti izrečena i presuda.

Momića, kojega je Francuska u rujnu prošle godine izručila Hrvatskoj gdje se do veljače, kada je uhićen temeljem interpolove tjeralice, skrivao pod imenom Guy Monier, ranija optužnica teretila je da je kao pripadnik "TO" tukao, nezakonito zatvarao i sudjelovao u protjerivanju hrvatskog stanovništa iz Berka te da je osobno ubio dvije žene, ali u izmjenjenoj optužnici iz kolovoza ove godine tereti ga se samo da je 2. rujna 1991. s još nekoliko "teritorijalaca" pretukao Stanka Penavića, zarobljenog u Berku. U optužnici se navodi da su mu zadali "veći broj udaraca rukama i nogama", usljed čega je Penavić izgubio svijest i zadobio prijelom dvaju rebara, lijeve jagodične kosti i izbijeno mu je osam zuba.

mf/bp/VLM

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura