U Dusseldorfu uhićen osuđenik za ratni zločin u Škabrnji 1991.


U Dusseldorfu uhićen osuđenik za ratni zločin u Škabrnji 1991.U Dusseldorfu je danas uhićen Renato Petrov, bivši milicajac tzv. SAO Krajine, koji je u Hrvatskoj osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina u Škabrnji. Petrov (rođen 1968.) je hrvatski državljanin, a uhićen je temeljem Interpolove tjeralice, piše Večernji list.
Podsjetimo, pripadnici srpskih paravojnih postrojbi i JNA pod zapovjedništvom Ratka Mladića zauzeli su Škabrnju 18. studenog 1991. godine, kada je ubijeno 43 civila i hrvatskih branitelja.
Renato Petrov je osuđen na 20 godina zatvora još 1995. na Županijskom sudu u Zadru, zajedno s još 16 osoba koje se teretilo za masakr u Škabrnji. Presudu je tri godine kasnije potvrdio Vrhovni sud.
Maksimalne zatvorske kazne od 20 godina izrečene su za čak 15 optuženika. Svima njima, osim Jovanu Badžoki, suđeno je u odsutnosti. Badžoka je "odležao" svih deset godina zatvora.
Osuđena Zorana Banić uhićena je u Švicarskoj 2001., a nakon izručenja tražila je obnovu postupka. Vrhovni joj je sud 2004. izrekao šest godina zatvora, što je četiri manje nego u nepravomoćnoj presudi, javlja Večernjak.
www.dalmacijanews.com

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura