Pavković poručuje ministru Matiću: Objavite popis branitelja, ali i dezertera, izdajica, te živih NOB-ovaca


Pavković poručuje ministru Matiću: Objavite popis branitelja, ali i dezertera, izdajica, te živih NOB-ovacaUdruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR) podržava objavu Registra hrvatskih branitelja, što će, prema riječima novog ministra hrvatskih branitelja Predraga Matića biti prvi zadatak njegova ministarstva, tim prije što se istinski i časni branitelji uistinu nemaju čega bojati ili sramiti, navodi se u priopćenju, ali i dodaje:

- Ako se već kreće u objavu popisa hrvatskih branitelja onda se u isto vrijeme, dakle zajedno s tim popisom, treba i mora objaviti i popis svih dezertera, pa i izdajica iz vremena Domovinskoga rata, baš kao i popis još živih boraca NOB-a, (jer i među njima je možebitno bilo onih koji nisu zaslužili da budu na popisu boraca, niti da desetljećima primaju naknade i mirovine).

Matić dobro kaže da njega ne zanima "jesu li Janko ili Marko bili branitelji ili nisu, nego to zanima institucije MUP, USKOK i DORH". Te institucije, slažemo se, itekako treba zanimati Registar branitelja, ali još bi ih više i prije trebalo zanimati tko se nije odazvao u hrvatski Domovinski rat, a po Ustavu je to bio dužan učiniti, a do danas nije bio kažnjen.

Također predlažemo novom ministru branitelja da se založi i za objavu "registra ratnih profitera", jer je nemoguće da tih i takvih ljudi nije bilo u vrijeme rata, već samo "nečasnih" branitelja.

Ako se isključivo objavi Registar hrvatskih branitelja onda ćemo doći u situaciju da ćemo se narednih godina ponovno sporiti oko toga tko jeste, a tko nije bio u hrvatskom Domovinskome ratu, a zapostavit će se oni koji su već odavna trebali odgovarati za izdaju, dezerterstvo i ratno profiterstvo, što je mnogo veći zločin od toga tko jeste, a tko nije bio hrvatski branitelj - navodi se u priopćenju udruge, što ga potpisuje predsjednik
Mladen Pavković.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

 

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura