"Objava registra branitelja ne smije biti lov na vještice"


Objava registra branitelja ne smije biti lov na vještice Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'Mirovina je nešto na što se ima pravo neovisno o tome hoćete li možda i doživotno biti u zatvoru – rekao je predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za Media Servis govoreći o aktiviranju zastupničke mirovine bivšeg premijera Ive Sanadera.

– Mirovina je nešto na što ima pravo i netko tko je ubio čovjeka, a tko je zaradio mirovinu – objasnio je.

Amnestyjeve optužnice stvar DORH-a

Govoreći o bivšoj Sanaderovoj stranci, predsjednik je naglasio da je vrlo važno da HDZ ostane i dalje jaka stranka desnog centra, kako god se organizirali i koga god izabrali za predsjednika. HDZ će u tome uspjeti, smatra Josipović, ako doista uvjere simpatizere desnog centra da su se zaista profilirali kao demokratska stranka.

– Ja vjerujem da HDZ to može i da će biti u narednom periodu jedna dobra, kvalitetna oporba – rekao je.

Josipović je prvi put komentirao i zahtjeve Amnesty Internationala da se istraži uloga Vladimira Šeksa i Davora Domazeta Loše u Domovinskom ratu.

- Amnesty International može inzistirati što god hoće, ali piše na krive adrese. Bilo bi strašno kada bi Vlada istraživala, Vlada se nema što s tim baviti. To je stvar Državnog odvjetništva koje treba vidjeti ima li ili nema uvjeta za progon bilo koga - rekao je Josipović.

Objava registra ne smije biti lov na vještice

Predsjednik od nove vlade očekuje stvaranje uvjeta za preokret u gospodarstvu. U slučaju povećanja PDV-a, što će se, kako je istaknuo, vjerojatno i dogoditi, Josipović smatra da se mora osigurati socijalna dimenzija, "određena kompenzacija najsiromašnijim slojevima, bilo putem diferencijalne stope PDV-a, bilo putem nekih drugih socijalnih mjera".

Objava registra hrvatskih branitelja, koju je najavio novi ministar hrvatskih branitelja i Josipovićev bivši savjetnik Predrag Matić, zahtijeva promišljenost, suzdržanost i oprez, rekao je Josipović.

– Nikako to ne smije biti kampanja u kojoj se love vještice – kazao je Josipović, dodavši da je uvjeren kako će se to provesti na dostojanstven način, uz afirmaciju onih najzaslužnijih za našu slobodu.

- Vjerojatno će se doći do rezultata da su status imali neki ljudi koji su sudjelovali uobrani, ali možda ne s puškom u ruci. To nisu ni prevaranti ni kriminalci ni lopovi i ne treba ih tako ni gledati - smatra Josipović

Izvor: večernjilist.hr

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura