Objavljen registar hrvatskih branitelja!


josipovi__mati__ko_542756S1.jpg

Registar je iskaz poštovanja prema velikom interesu javnosti, prema ljudima koji su časno branili sela i gradove - rekao je Matić i dodao da postoje i lažni branitelji te da oni potpadaju pod kazneno djelo., te da će se lažnim braniteljima bavit će se MUP i pravosuđe na ne njegovo ministarstvo.

Evo, objavljen je moj ratni put! Na njega sam ponosan! Na svojih devet godina u Hrvatskoj vojsci! To nikada i nije bila tajna. Matić je u ratu proveo 1843 dana. Na predstavljanju su bili i ministri Ante Kotromanović i Ranko Ostojić. Kotromanović čiji ratni put dug 1986 dana je kratko izjavio:

- Ako će me netko na temelju ovog registra optužiti i osuditi, ja ću biti ponosan zbog toga, istaknuo je Kotromanović .
Tako su mnogi očekivali dolazak Ante Gotovine, ministar Matić okupljenim novinarima je kratko kazao da su njemu rekli da umirovljeni general ipak neće doći.

Podsjetimo, prošlog tjedna su saborski zastupnici izglasali Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji iz Domovinskog rata čime su stvoreni uvjeti za objavu Registra branitelja iz Domovinskog rata. U općem dijelu Registra bit će navedeno ime, prezime i ime jednog roditelja branitelja, datum, mjesto i država rođenja, spol, mjesto prebivališta i adresa stanovanja, broj dana sudjelovanja u Domovinskom ratu, pripadnost borbenom ili neborbenom sektoru, pripadnost MUP-u ili MORH-u te status branitelja ili dragovoljca.

politikaplus.com

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura