Registar hrvatskih branitelja - "prevara stoljeća"!


Registar branitelja - Imena za vječnost

Ministarstvo branitelja, na čelu s ministrom Predragom Matićem-Fredom, ako po ničem drugom, a ono će ostati upamćeno po objavi – Registra hrvatskih branitelja. Taj i takav registar, kojeg smo godinama čekali, a koji je najavljivan kao „najčasniji popis u Hrvata“ nije ništa drugo nego „prevara stoljeća“!

Naime, među više od pola milijuna imena možete naći „kruške i jabuke“, tj. i one koji su uistinu časni, pošteni i istinski hrvatski branitelji, a još više onih koji to možebitno nisu. Iz ovog popisa ne možete saznati ni najosnovnije podatke: tko je došao braniti Domovinu s mobilizacijskim pozivom, a tko dragovoljno, kojoj je vojnoj i inoj postrojbi pripadao, je li još živ, invalid ili je poginuo(umro), jednom riječju ništa osim o kome se radi, godinu rođenja i broj dana koje je proveo u borbenom ili neborbenom sektoru.

Pravnici bi morali odgovoriti na pitanje: ako je netko uistinu bio branitelj kako to da se taj „dijeli“ na borbenog i neborbenog? Ima li u zakonu „borbenog“ i „neborbenog“ branitelja, ili je branitelj-branitelj? To bi isto tako bilo, da se malo našalimo, da karikiramo, da postoje borbeni i neborbeni kriminalci.

Borbeni kriminalac bio bi onaj koji ulazi u banku vatrenim oružjem i pod prijetnjom uzima novac, a neborbeni koji ga čeka ispred zgrade, nenaoružan, u automobilu! Dakle, ako smo dobro shvatili, borbeni branitelji je onaj koji je bio na prvoj crti obrane, koji se borio oružjem, a neborbeni onaj koji je „kuhao kavu“ u kancelarijama, daleko od ratišta! I jedan i drugi već su odavno ostvarili svoja prava, od mirovina do svih drugih povlastica.

Od hrvatskih branitelja sad se traži da „kopaju“ po Registru i da sami traže „uljeze“, da susjed susjeda prijavljuje, da dokazuje da taj i taj nije mogao imati toliko dana u ratu, i tome slično. Je li to zadatak istinskih branitelja ili Matića, Bajića, policije i ostalih organa? Svi čija su imena objavljena u Registru imaju određene potvrde koje im je netko potpisao, što će reći da u njemu nema ni jednog bez valjanog dokumenta!

Ako se i pronađu ljudi koji su stekli potvrde na tko zna koji način ništa im se ne će i ne može dogoditi jer je sve već davno otišlo u zastaru. I umjesto tih koji možebitno imaju lažne potvrde o sudjelovanju u Domovinskome ratu prvo bi trebali odgovarati oni koji su im ih – izdali, koji su im omogućili da ih imaju. A tek onda možebitni lažni branitelji.

Nakon“veličanstvene“ objave „najčasnijeg popisa“ na red bi trebala doći „najčasnija revizija“. Tko će je i kada provesti u djelo? A ako se stvarno želi odvojiti „žito od kukolja“ onda neka se nakon objave Registra po svim županijama organizira postrojavanje brigada iz hrvatskog Domovinskoga rata, i u svega mjesec dana sve će biti jasno da jasnije ne može biti-tko jeste, a tko nije bio hrvatski branitelj.
Međutim, to, iako je iznimno lako prevodivo, nitko ne želi, jer tada bi svi istinski branitelji napokon bili skupa, a ovako, objavom ovog „najčasnijeg popisa“ ostvareno je što se i željelo- još veći razdor među sudionicima Domovinskog rata, odnosno „zavadi pa vladaj!“

Na tom „pola milijunskom popisu“ nema Vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH , vojskovođe i pobjednika Domovinskog rata dr. Franje Tuđmana. Ali zato ima Denisa Kuljiša za kojeg je navedeno da je u „borbenom sektoru“ proveo dva(2)dana! Sramnije da sramnije ne može biti!

Mladen Pavković,
predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR),
tel/fax-048-651-573, 099-6651-562,
mladen.pavkovic@podravka.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura