Objava Registra udar je na Jadranku osobno


Premijerka i predstavnici Udruga iz Domovinskog rata sastančili su više od dva sata, a potom objavili kako se međusobno podržavaju te, između ostalog, zaključili kako je objava Registra udar na premijerku osobno.

"Bilo je riječi da se ova priča, neću upotrijebiti neku težu riječ, mora stišati, sve u interesu hrvatskih branitelja. Što se tiče Vlade, mi nećemo dozvoliti podjele hrvatskoga društva", rekla je kratko premijerka Jadranka Kosor nakon sastanka s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Kosor je naglasila i kako će Vlada u potpunosti zaštiti hrvatske branitelje i njihovo dostojanstvo, te najavila ubrzo šire priopćenje sa sastanka.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 30-ak udruga, a među njima doobro došao je bio i Tomislav Merčep koji nije imao isto gostoprimstvo na Pantovčaku.

Uz njih i Kosor, više od dva sata sastančili su i ministar branitelja Tomislav Ivić, ministar obrane Branko Vukelić, te ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

No ni jedan od njih baš nije bio pričljiv. Ministar Ivić je samo rekao da je "sve bilo super", te da su braniteljske udruge "bile uz Vladu kao i uvijek do sada". Upitan o zahtjevu SDP-a da se o Registru raspravlja u Hrvatskome saboru kratko je odgovorio: "Bumo videli".

Karamarko je, na upit novinara, odbio ocjene SDP-ova čelnika Zorana Milanovića koji je kazao da Hrvatskoj uz recesiju nije potrebna i "prekomjerna represija" policije.

"Mislim da je to jedna politička, politikantska stranačka poezija. Ja se bavim nečim puno ozbiljnijim, a to je provođenje zakona, tako da odbijam takve insinuacije", rekao je.

Iza sastanka su progovorili i neki šefovi udruga. Predsjednik Zajednice udruga dragovoljaca iz Domovinskog rata Tom Kačinari kazao je novinarima kako predsjednika Republike ne smatra izravno odgovornim za objavljivanje Registra.

"Ne smatram osobno da je objava išla s Pantovčaka, ali da svi skupa trebamo biti obazriviji u izjavama, trebamo", rekao je.

Za razliku od njega čelnica Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih Slavica Hruškar bila je puno oštrija. Ponovila je svoj prijašnji stav da zbog objave dijela registra traži odgovornost predsjednika Republike Ive Josipovića koji je zapovjednik Oružanih snaga te da hitno treba provesti istragu u Ministarstvu obrane kako bio se utvrdilo na koji su način iscurili podaci.

Nedugo nakon završetka sastanka iz Vlade je, kako je premijerka i najavila stiglo priopćenje.

"Predstavnici braniteljskih udruga jedinstveni su i u osudi nekih nastojanja za stvaranjem podjela među hrvatskim braniteljima. To se prije svega odnosi na objavu dijela podataka koji su poslužili kao osnova za izradu Registra hrvatskih branitelja. Jednoglasno je ocijenjeno da je objava tih podataka usmjerena protiv Vlade, kao i predsjednice Vlade osobno", stoji u njemu.

Iz Vlade nadalje poručuju kako su predstavnici braniteljskih udruga "odlučni su i u stavu da će o objavi podataka iz registra hrvatskih branitelja odlučivati oni kojih se ti podaci i najviše tiču", da su osudili kršenje zakona i Ustava te "da daju punu potporu nadležnim institucijama da istraže i provedu postupak protiv onih koji su objavom podataka prekršili zakone i nanijeli štetu onima koji su branili i stvarali suverenu i neovisnu hrvatsku državu".

danas.net.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura