Odvjetnik: policija pretražila 95 posto Rakarove opreme, ništa nije pronašla


Pretraga računalne opremeZAGREB, 9. travnja 2010. (Hina) - Policija koja je danas, treći dan zaredom, pretraživala računalnu opremu blogera Marka Rakara, pregledala je do sada 95 posto njegove opreme, ali nije pronašla nikakve dokaze koji bi Rakara povezivali s objavom dijela Registra hrvatskih branitelja, izjavio je večeras Hini Rakarov odvjetnik Maro Mihoćević.
"Policija nije pronašla nikakve dokaze o povezanosti Rakara s objavom Registra, i on je slobodan građanin", rekao je njegov odvjetnik koji očekuje da će se preostali dio opreme pretražiti početkom idućega tjedna te da će se time konačno skinuti sumnja s nesuđenog savjetnika predsjednika države.
Odvjetnik Mihočević smatra i da je prekjučerašnje Rakarovo uhićenje bilo nezakonito budući da "policija nije imala nikakve dokaze da je Rakar počinio neko kaznenog djela". "Za uhićenje je potrebno postojanje osnova sumnje, konkretiziranih dokazima, kojima policija, koliko je meni poznato, u ovom slučaju nije raspolagala", kazao je odvjetnik Marka Rakara, kojega je policija prije tri dana uhitila zbog sumnje da je povezan s internetskom objavom podataka s oznakom "tajnosti". Nakon gotovo deset sati ispitivanja te pretrage stana i ureda, istoga je dana pušten na slobodu.
Danas je pak, treći dan zaredom, proveo u policiji u Heinzelovoj ulici, gdje se jutros pojavio kako bi bio nazočan nastavku pretrage svoje računalne opreme koja mu je privremeno oduzeta.
(Hina)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura