MUP: optužbe čelnika SDP-a na račun policije politički pritisak


MUPZAGREB, 9. travnja 2010. (Hina) - Optužbe čelnika SDP-a na račun rada policije i ministra Tomislava Karamarka, u slučaju objave dijela Registra hrvatskih branitelja, politički su pritisci stavljeni u kontekst zaštite ljudskih prava, ocjenjuje MUP.
U današnjem priopćenju iz Kabineta ministra unutarnjih poslova ističe se da je u spomenutom slučaju policija, u skladu sa svojom zakonom predviđenom ulogom, postupila po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva i nalogu istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu.
Navodi se i kako nitko od osoba obuhvaćenih kriminalističkim istraživanjem, u slučaju objave registra, do sada nije izrazio pritužbu na rad i postupanje policije, te se ne vidi razlog da u njihovo ime istupaju političke stranke. U skladu s tim, optužbe čelnika SDP-a ocjenjuju se kao "politički pritisci na rad policije koje se k tome ovaj put želi staviti u kontekst zaštite ljudskih prava".
Podsjeća se da je objava podataka iz Registra branitelja, dokumenta označenog oznakom "tajnosti", kazneno djelo "odavanje službene tajne", te da je kriminalističko istraživanje naložilo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.
Za izjavu ministra Karamarka o puštanju Marka Rakara kaže se da se odnosila na tumačenje zakonske procedure, odnosno na provođenje naloga istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu.
"S obzirom na to da se ne radi o prvom pritisku na rad policije i prvom pokušaju da se taj rad ispolitizira, ističemo kako smo svjesni da u vrijeme snažne borbe protiv korupcije, organiziranog kriminaliteta, kao i kriminaliteta općenito postoje oni koji takav rad policije promatraju isključivo s aspekta svog političkog interesa", navodi se u priopćenju iz Odjela za odnose s javnošću Kabineta ministra unutarnjih poslova, koje je potpisao načelnik Krunoslav Borovec.
(Hina)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura