Neka se objavi i registar partizana, domobrana i političkih zatvorenika


Članovi požeškog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR) večeras su se prije početka izvještajne skupštine anonimnim anketnim listićem odlučivali za objavu ili neobjavu registra hrvatskih branitelja.

Prvi u Hrvatskoj

- Koliko znam mi smo prvi u Hrvatskoj koji su se odlučili da na ovakav način kažemo jesmo li ili nismo za zakonitu objavu registra. Smatramo da je ovo jedini ispravni način odlučivanja o objavi registra jer nitko nema pravo tu odluku donijeti osim samih branitelja. Ovim putem trebali bi krenuti i ostali u Hrvatskoj. Osobno nisam protiv objave registra branitelja ali smatram da ako ćemo objavljivati registar branitelja da se se isto tako objavi i registar partizana, domobrana i političkih zatvorenika, odnosno svih onih koji ostvaruju prava s osnove stvaranja hrvatske države – istaknuo je Krešimir Pavelić, predsjednik požeškog ogranka UDVDR-a.

Ivica Pezerović iz kaptolačkog ogranka UDVDR-a također smatra da je odlučivanje kroz anonimnu anketu najbolji način da branitelji kažu što misle o objavi registra.

Bez straha od objave registra

- Meni je bila čast i ponos što sam branio svoju domovinu i sudjelovao u njezinom stvaranju te ne vidim razlog zbog čega bi strahovao od njegove objave. Sudionik sam Domovinskog rata i u to vrijeme nisam pripadao ni jednoj političkoj stranci te ne želim da se sada u objavu registra miješa politika. Branitelji su jedini koji o tome trebaju odlučivati. Smatram da će većina na to pristati jer se nemaju čega stidjeti i bojati, barem oni koji su bili iskreni sudionici rata – istaknuo je Ivica Pezerović.

Rezultati ankete s izvještajne skupštine požeškog ogranka UDVDR-a bit će poznati sutra, odnosno 11. travnja.

vecernji.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura