Nezavisni dragovoljci hrvatski pozvali Josipovića da naloži istragu u MORH-u


 ZAGREB, 12. travnja 2010.  - Udruga Nezavisni dragovoljci hrvatski pozvala je danas predsjednika Republike Ivu Josipovića da naloži hitnu istragu u Ministarstvu obrane radi otkrivanja tko je na internetu objavio podatke tog ministarstva koji su poslužili za izradu Registra branitelja, jer će ga u suprotnom smatrati odgovornim za možebitne tragedije među braniteljskom populacijom do kojih, upozorava, može dovesti objava tog popisa.

Predsjednica Udruge Slavica Hruškar kazala je na konferenciji za novinare da objava MORH-ove baze podataka unosi nemir među branitelje, posebno nakon što je postalo očito da su na tom popisu i osobe koje nisu bile na ratištu, poput, rekla je, članova udruge Bedem ljubavi.

Uvjerena je da su ti podaci namjerno plasirani iz politikantskih razloga, u predizbornoj godini, ocijenivši da iza objave stoji SDP. "Sasvim sam sigurna da se radi o politikantstvu određene stranke", kazala je Hruškar, a na upit o kojoj je stranci riječ odgovorila je da misli na SDP, "kojemu je nakana unijeti nemir među branitelje".

Predsjednika Josipovića pritom je pozvala da javno pokaže kako je predsjednik svih građana te da ne zastupa samo politiku svoje bivše stranke SDP-a, i to nalaganjem hitne istrage koja bi otkrila tko je objavio sporne podatke.

"Ako to ne učini bit će odgovoran za možebitne tragedije, i on i njegovi savjetnici branitelji", naglasila je Hruškar. "On to kao vrhovni zapovjednik može i mora učiniti", dodala je.

Predsjednica Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih istaknula je da se njezina udruga zalaže za objavu Registra hrvatskih branitelja, ali ne u ovoj, predizbornoj godini, nego nakon parlamentarnih izbora, kako bi se, kaže, izbjeglo politikantstvo i sačuvao dignitet branitelja i Domovinskog rata.

(Hina)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura