Felić izašao iz policije, slijedi pregled elektroničkog materijala


 

KARLOVAC/ZAGREB, 15. travnja 2010.  - Saslušanje djelatnika MORH-a Enesa Felića u Vojnoj policiji u Karlovcu u okviru istrage o internetskoj objavi podataka iz registra branitelja, potrajalo je u srijedu do 23 sata.

Po izlasku je rekao za Hinu da nije uhićen i da ide kući, ali da mu je rečeno da će ga tijekom dana policija kontaktirati radi zajedničkog pregleda elektroničkog i drugog materijala uzetog u pretresu njegovog doma i radnog mjesta u karlovačkoj Upravi za obranu. Rekao je i da bi se ujutro trebao javiti na novo radno mjesto u Zračnoj luci Pleso.

Od 7 do 17 sati trajala je pretraga Felićevog stana, podruma, automobila i radnog mjesta. On nije bio uhićen i s vremena na vrijeme se obraćao medijima. Oko 18 sati angažirao je odvjetnika Zvonka Žaju jer, kako je rekao, u ranim večernjim satima civilna policija se povukla, a nastupili su samo istražitelji Vojne policije pa ga je uhvatio ga strah da mu se nešto "ozbiljno smješta".

Policija je u srijedu provela policijske izvide nad četiri osobe s prebivalištem na području Karlovačke županije i Grada Karlovca, pretražila je njihove domove, poslovne prostora te vozila, rekao je načelnik uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić u emisiji HTV-a Otvoreno.

"Tih pretraga je bilo desetak i pritom je izuzeta određena količina informatičke opreme", izvijestio je Bijelić napominjući da je riječ o desetak i više računala koji su privremeno oduzeti.

Rekao je da oni mogu ili zatražiti prisustvo svoga odvjetnika ili izaći iz policije. "Vjerujem da sve četiri osobe nakon izvršene pretrage i razgovora žele raščistiti situaciju u odnosu na indicije koje ih dovode u vezu s objavom sadržaja registra branitelja", rekao je Bijelić.

Na pitanje zašto se istraga vodi u Karlovcu, rekao je da policija i vojna policija koordinirano provode izvide, te da je i vojna policija u svom djelokrugu pratila trag kolanja te baze podataka i da su analizom kretanja tih podataka unutar MORH-a utvrdili trag i prema Uredu obrane Karlovac. Sve četiri osobe - dvije djelatne vojne osobe, a dvije civilne, 2006. u vrijeme kad se smatra da je baza nastala, bile su u mogućem doticaju s njom, rekao je Bijelić.

Na pitanje je li policija dobila informaciju od FBI-ja tko je stavio na server u SAD-u te podatke, Bijelić je rekao su s kolegama u SAD-u i Njemačkoj već 6. travnja ostvarili kontakte jer informatički trag objave ide preko tih dviju država, a potom je i Državno odvjetništvo zatražilo međunarodnu pravnu pomoć u odnosu na tužiteljstva tih dviju zemalja.

Na pitanje hoće li se ispričati Marku Rakaru, koji je u Zagrebu bio privođen i pretraživan, rekao je da mu se ispričava kao čovjek, ali da je on dio tima koji provodi zakon. Policija je došla u posjed obavijesti, kako to determinira Zakon o kaznenom postupku, da bi mogao imati saznanja o počinjenju kaznenoga djela. Rekao je i kako Rakar nije bio, niti jest osumnjičen.

(Hina)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura