Registar branitelja objavljen iz osvete?


Registar branitelja objavljen iz osvete? Kome?REGISTAR branitelja, koji je krajem ožujka osvanuo na internetu, vrlo je vjerojatno objavljen iz osvete, a iza cijelog slučaja stoje zaposlenici karlovačkog Ureda za obranu, ogorčeni zbog otpuštanja i loših međuljudskih odnosa.
Kako tvrdi tjednik Nacional, zaposlenici karlovačkog ureda za takvu situaciju krive državnog tajnika u MORH-u Željka Goršića, protiv kojega su pisali i peticiju MORH-u, optužujući ga za zlostavljanje na poslu i sprečavanje profesionalnog napredovanja.
Zaposlenici karlovačkog Ureda za obranu optužuju Goršića za zlostavljanje
Goršić je državni tajnik za upravljanje ljudskim resursima, odnosno personalnom službom MORH-a, što znači da odlučuje o prijemu u MORH, kadroviranju, promicanjima i nagrađivanjima, a odgovoran je i za stambeno zbrinjavanje, službu za vojnu obvezu i mobilizaciju i zdravstvenu službu. Uz to, Goršić je i predsjednik Nadzornog odbora u tvrtki Pleter usluge, koja se unutar MORH-a bavi ugostiteljskim sadržajima, kantinama, restoranima i ostalim uslužnim djelatnostima. U MORH-u ga je 2004. Zaposlio bivši ministar Berislav Rončević, vjerojatno na preporuku Branka Vukelića, koji je u tom mandatu vlade obnašao funkciju ministra gospodarstva. Tjednik tvrdi da se upravo Vukelić značajno oslanja na Goršića, dijelom i zbog njegovih formalnih nadležnosti, na temelju čega se Goršić unutar MORH-a sve glasnije počeo spominjati kao osoba koja u svojim rukama drži glavne uzde novca i ljudskih resursa u Ministarstvu.
Nacional tvrdi da je upletenost Goršića u objavljivanje registra otkrivena prošloga tjedna kada je na poligrafskom ispitivanju pao Martin Barić, djelatnik Centra 112 u Karlovcu, nakon što mu je postavljeno pitanje je li povezan s objavom podataka iz registra branitelja. Barić je jedan od četvero Karlovčana koje policija sumnjiči da su umiješani u objavu podataka iz registra branitelja, a uz njega policija sumnjiči bivšu načelnicu karlovačkog Ureda za obranu Dijanu Marković, bivšeg djelatnika tog Ureda Enesa Felića i Davora Stiščaka, Barićeva kolegu iz karlovačkog Centra 112.
Podaci na hard-diskovima terete Barića i Felića
Uz to, na hard disku Barićevog privatnog prijenosnog računala istražitelji su pronašli podatke strukturirane baze koja se koristila za izradu registra branitelja. Ti su podaci identični onima koji su nedavno objavljeni na internetu, što dodatno tereti Barića, a iste je podatke policija pronašla i na hard disku kompjutora kojima se koristi Enes Felić. Objavljeni podaci nalazili su se na CD-u koji je kao službeni dokument s oznakom tajnosti u ukupno 23 primjerka podijeljen na personalnom seminaru MORH-a koji se održao 2006. u Dubrovniku. Taj je seminar organizirao Željko Goršić.
Takve su CD-e dobili svi načelnici Uprava za obranu u Hrvatskoj, koji su trebali strukturirati podatke o braniteljima na teritorijalnoj razini i analizirati te podatke u odnosu na podatke s kojima su raspolagala zapovjedništva brigada. CD-e je, prema tvrdnjama Nacionala, podijelio Nenad Smolčec, ravnatelj Službe za upravljanje ljudskim resursima, formalno podređen državnom tajniku Goršiću.

http://www.index.hr/

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura