Odvjetnik: nema nijednog dokaza da je Felić odao službenu tajnu


OdvjetnikEnesa FelićaKARLOVAC, 20. travnja 2010. (Hina) - Karlovačka policija vratila je danas osobna računala i ostalu informatičku opremu djelatniku MORH-a Enesu Feliću, a njegov odvjetnik potvrdio je da je u računalu na njegovu radnome mjestu pronađena baza podataka hrvatskih branitelja, ali, rekao je, nije pronađen nijedan dokaz da je Felić odao službenu tajnu.
Odvjetnik Zvonko Žaja izjavio je za Hinu da je u računalu oduzetom s bivšega Felićeva radnog mjesta u karlovačkom Uredu za obranu pronađena baza podataka branitelja, no, ustvrdio je, ti su podatci pronađeni i u računalima drugih djelatnika tog ureda pa i onih u ispostavama u Dugoj Resi i Ogulinu.
Nije pronađen nijedan trag da je moj branjenik odao službenu tajnu, rekao je odvjetnik, dodajući da Felićevo računalo na radnome mjestu nije imalo lozinku za ulazak u sustav jer za to nije bilo potrebe budući da su sva računala bila umrežena.
Na upit je li Felić i dalje slobodan ili mu prijeti uhićenje zbog, kako tvrdi MUP, nestanka jednog CD-a s dijelom podataka iz registra koji nose oznaku tajnosti, odvjetnik je odgovorio da je Felić i danas u policiji bio kao slobodan građanin. "To će i ostati jer njega osobno ništa ne povezuje s objavom registra i navodnim nestankom CD-a", rekao je Žaja.
Opovrgnuo je nagađanja da je njegovu branjeniku u petak u policiji pozlilo jer su mu pronašli dokaze o krivnji i jer je policija bila nekorektna.
"Razlozi nesvjestici su u iscrpljenosti i teškoj situaciji u kojoj se Felić općenito našao, ali zbog javnosti, želim naglasiti da su djelatnici policije bili korektni i profesionalni i kao ljudi i kao policajci", istaknuo je Žaja.
Rekao je i da u Karlovcu, po njegovim spoznajama, nitko nema veze s objavom registra, a vjeruje je da će se to, unatoč drugačijim službenim izjavama bliskim istrazi, uskoro i potvrditi.
Policija je prošlog tjedna u Karlovcu pregledala stanove i radna mjesta Felića, bivšeg djelatnika karlovačkog Ureda za obranu, bivše načelnice tog ureda Dijane Marković te dvojice djelatnika Centra 112 Martina Barića i Davora Stiščaka zbog sumnje da su odali službenu tajnu u slučaju nezakonite objave dijela registra branitelja na internetu.
MUP je prošlog tjedna izvijestio da je istraga vezana uz objavu registra branitelja usredotočena na Karlovac jer je utvrđeno da je ondje nestala jedna kopija CD-a s dijelom podataka iz registra koji nose oznaku tajnosti. U policiji kažu da na internetu objavljeni materijal potječe iz 2006., kada je izrađen kao službeni dokument s oznakom tajnosti. Podatci su tada dostavljeni svim mjerodavnim županijskim uredima za obranu, a istragom je navodno utvrđeno da CD na kojem je bio dostavljeni materijal nedostaje u Karlovcu.
(Hina)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura