Josipović i Ivić: pitanje registra branitelja rješavati uz poštivanje zakonskih odredbi


 ZAGREB, 23. travnja 2010.  - Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas izaslanstvo Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti predvođeno ministrom Tomislavom Ivićem pri čemu su se suglasili da pitanje aktualne teme registra branitelja treba rješavati uz poštivanje svih zakonskih odredbi te je dogovoreno da će o toj temi još razgovarati, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Osim aktualne tematike o hrvatskim braniteljima, razgovaralo se i o stambenom zbrinjavanju branitelja, programima zapošljavanja i statusnim pitanjima hrvatskih ratnih vojnih invalida.

Pukovnik Ivan Grujić detaljno je informirao o trenutnim aktivnostima u pronalaženju i identificiranju nestalih osoba na području cijele Hrvatske što je za Predsjednika Republike osobito važno zbog budućih razgovora s državnim vodstvima susjednih zemalja na temu zatočenih i nestalih osoba.

Državni tajnik Stjepan Adanić upoznao je predsjednika Josipovića o provedbi obiteljskih zakona i budućim inicijativama na tom području, a ravnateljica Uprave za međugeneracijsku solidarnost Vesna Širanović izvijestila je o aktivnostima vezanim uz najstariju populaciju te provedbu programa dnevnog boravka i pomoći u kući starijim osobama.

(Hina)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura