MORH i MUP: dok traje istraga bez izjave o navodno pronađenu CD-u s podatcima o braniteljskom registru


 KARLOVAC, 28. travnja 2010.  -  Današnju vijest nekih medija da je CD s podatcima za izradu jedinstvenog registra hrvatskih branitelja iz 2006., koji je klasificiran kao državna tajna, pronađen u karlovačkom uredu obrane, glasnogovornik MORH-a Goran Grošinić nije mogao potvrditi, već je rekao da će MORH službenu izjavu o svemu dati kad to bude moguće, t.j. kad to dopusti istraga.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec je, na pitanje je li prijeporni CD pronađen u karlovačkom uredu obrane, u izjavii za Hinu kazao da "MUP to ne želi komentirati dok traje istraga".

Prijeporni CD je dokument iz 2006. koji su kao državnu tajnu dobili svi uredi obrane. U sklopu istrage o objavi dijela registra hrvatskih branitelja na internetu Borovec je polovicom travnja rekao da CD "nedostaje upravo u karlovačkom uredu obrane, pa je stoga istraživanje usmjereno na četiri osobe s karlovačkog područja koje su bile u posjedu i raspolagale prijepornim materijalom".

Kako navode neki mediji, prijeporni CD pronađen je navodno 19. travnja u karlovačkom uredu obrane. Nekoliko dana prije toga, počevši od 14. travnja, MUP i vojna policija priveli su četvero sadašnjih i bivših djelatnika karlovačke uprave za obranu: Enesa Felića, Dijanu Marković, Martina Barića i Davora Stišćaka. Obavili su i premetačinu njihovih ureda i domova kako bi pronašli prijeporni dokument s oznakom tajnosti te utvrdili kako je "dokument izišao iz ureda obrane i tko ga je objavio".

(Hina)

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura