Šibenski branitelji prosvjedovat će zbog uvođenja ćirilice u Vukovar


Podrška prosvjedu protiv dvojezičnosti - NE ćirilici

ŠIBENIK , 31. siječnja 2013. - Članovi Koordinacije braniteljskih udruga Šibensko - kninske županije i grada Šibenika na današnjoj su konferenciji za medije osudili najavu uvođenja dvojezičnosti u gradu Vukovaru, a svoje će protivljenje izraziti na prosvjednom skupu koji će se održati u subotu, 2. veljače u 11 sati ispred zgrade Županije.

Iako Ustav RH nacionalnim manjinama propisuje pravo na korištenje njihovog pisma, županijska Koordinacija branitelja drži kako još nije sazrijelo vrijeme da se u Vukovaru te ustavne odredbe primijene i uvedu natpisi na latinici i ćirilici.

Ratne su rane još svježe, navode branitelji, sudbina 1700 branitelja i civila još uvijek nije poznata i tek kad se to pitanje riješi, može se razgovarati o ustavnom pravu srpske nacionalne manjine na svoje pismo. Branitelji zato traže da odgodi uvođenje ćiriličnog pisma u Vukovaru, a predsjednik Udruge branitelja oboljelih o PTSP-a Branko Smrček smatra da postoji i ustavna mogućnost odgode.

Marin Frkić, predsjednik UHVDDR-a, najavio je danas kako će, ako se realiziraju najave o uvođenju ćirilice u Vukovaru, predvoditi šibenske branitelje na pohodu u Vukovar na kojem će, rekao je, skidati ćirilične natpise, po cijenu zatvora.

Na najsvetijem dijelu Hrvatske ovim činom želi se izjednačiti agresorsko pismo i jezik s hrvatskim, a sve u cilju kako bi se sutra moglo reći: 'To je srpsko', smatra Damir Vučenović, predsjednik Udruge Specijalne policije Šibenik.

(Hina) xjdev yjn

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura