Škabrnja se sjeća svojih žrtava


Škabrnja se sjeća svojih žrtava (FaH/ ds)

ŠKABRNJA, 18. studenog 2012. - Polaganjem vijenaca na Spomen-obilježje masovne grobnice i okupljanjem izaslanstava u Škabrnji je počelo obilježavanje obljetnice stradanja tog ravnokotarskog mjesta u kojem je prvog danas srpske agresije 18. studenoga 1991. ubijeno 28 civila i 15 branitelja.

Nakon polaganja vijenaca, izaslanik predsjednika Republike Ive Josipovića, ministar obrane RH Ante Kotromanović izjavio je novinarima kako mu je drago da su oslobađajućom presudom generalima Gotovini i Markaču "Domovinski rat i Oluja potpuno čisti, a time i mi branitelji i svi zapovjednici možemo reći da smo čisti jer konačno imamo i potvrdu o tome sa Međunarodnog suda u Haagu".

"Ja sam znao što se dogodilo" rekao je istaknuvši kako "nikada od generala Ante Gotovine nije dobio zapovjed: sruši ili zapali i slično".

"Da je on bio osuđen svi bismo bili osuđeni", kazao je Kotromanović, ustvrdivši da je zaista bitno da je sada sve završeno i idemo naprijed u budućnost, kako je to i sam rekao general Gotovina.

Što se tiče zločina u Škabrnji, Kotromanović je rekao da smo i na primjeru Haaga vidjeli da je pravda spora, ali dostižna te kako se nada da će doći vrijeme da će biti osuđeni i neposredni zločinci, nalogodavci zločina u Škabrnji.

(Hina) xbarn ydd

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura