Sjećanje na žrtvu Škabrnje (FOTO-VIDEO)


Sjećanje na žrtvu Škabrnje

Škabrnja, 18. studeni 2012. - Svojih žrtava iz Domovinskog rata sjećaju se Škabrnjani, a došli su i mladi Vukovarci djeca poginulih. Središnja komemoracija obilježavanja 21. obljetnice stradanja tog mjesta održala se na Trgu Franje Tuđmana.

Kolona sjećanja krenula prema glavnom križu i spomen-obilježju za sve poginule u Domovinskome ratu, na nakon Sv. Mise u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koju je prevodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić kolona se uputila prema mjesnome groblju sv. Luke, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

"Vukovar i Škabrnja simbol su našega stradanja i bolni podsjetnik žrtava koje su pale za slobodu i samostalnost Hrvatske. Sada nam valja gledati u budućnost! To nam je u svome odmjerenom i kratkom obraćanju poručio naš sumještanin, Ante Gotovina."

"Bog nas danas obilato blagoslivlja kišom da nam dobro urodi sve što smo radili. Ova kiša je nešto što nam je i general Gotovina poručio da je rat iza nas, a budućnost pred nama. Ona će biti plodna, ako njoj budemo okrenuti i o njoj budemo sanjali i nju stvarali".

"Škabrnja i Vukovar utjelovljuju stihove lijepe naše", rekao je u svojoj propovijedi zadarski nadbiskup, Želimir Puljić.

Podsjetimo i kako je nakon pada Škabrnje u samo jedan dan srpski agresor pobio 48 civila i 15 branitelja. Tijekom višegodišnje okupacije sve do oslobođenja u Oluji broj škabrnjskih žrtava povećao se na 86.

U Škabrnji nema obitelji kojoj netko od najbližih članova nije stradao u Domovinskom ratu.

HRT, Dnevnik - 18. studeni 2012.

FOTOGALERIJA: Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura