Završeno obilježavanje 21. godišnjice stradanja Škabrnje


Mimohod "DA SE NE ZABORAVI" Benkovac-Nadin-Škabrnja

NADIN/ŠKABRNJA, 19. studenog 2012. - Mimohodom Benkovac-Nadin-Škabrnja, polaganjem vijenaca poginulim civilima i braniteljima u Nadinu te na spomen-obilježju masovne grobnice u Škabrnji završeno je trodnevno obilježavanje 21. godišnjice stradanja Škabrnje.

Na današnji dan u okupaciji susjednoga mjesta Nadina ubijeno je 14 civila i pet branitelja, a još se tri civila vode kao nestali.

Današnji program počeo je na Trgu dr. Franje Tuđmana u Benkovcu, odakle su sudionici mimohoda, članovi obitelji poginulih i braniteljskih udruga, njih stotinjak, krenuli prema Nadinu. Nakon tri sata hodnje sudionici su stigli u Nadin, gdje su položeni vijenci i odana počast poginulim civilima i braniteljima, žrtvama iz toga mjesta.

Mimohod je završen u 13 sati dolaskom u Škabrnju i polaganjem vijenaca na spomen-obilježju masovne grobnice.

Bivša JNA i pobunjeni Srbi iz tzv. kninskog korpusa koje je vodio Ratko Mladić počeli su 18. studenoga 1991. pohod na Škabrnju, gdje su nakon sloma otpora malobrojnih branitelja iz podruma izvlačili žene, djecu i starce.

Tog je dana ubijeno 48 civila i 15 branitelja, a ubojstva su nastavljena i sljedećih dana. Na današnji dan prije 21 godinu, nakon okupacije susjednoga Nadina, velikosrpski zločinci ubili su 14 civila i pet branitelja, a još se tri civila vode kao nestali.

Do kraja Domovinskog rata i oslobodilačke akcije "Oluje" 1995. godine u Škabrnji je bilo 86 žrtava, a na širemu benkovačkom području ubijeno je 235 civila i branitelja.

(Hina) xbarn ydd

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura