Križ u Škabrnji u čast poginulim braniteljima (VIDEO)


Križ u Škabrnji (suhozid)

Škabrnja, 23. ožujka 2013. - Na Ražovljevoj glavici iznad Škabrnje izgrađen je veliki križ u suhozidu u znak sjećanja i zahvalnosti poginulim braniteljima.

Monumentalni križ je dimenzija 24 x 15 metara, a kamen na kamen slagali su bivši branitelji, nekad suborci koji su stigli iz Paga, Raba i Malog Lošinja te mještani Škabrnje i članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata iz cijele županije.

Do Ražovljeve glavice gradit će se križni put, i to tako da svaki grad iz Zadarske županije i neke općine izgrade po jednu kamenu kapelicu, a kod velikog križa bit će podignut memorijalni centar Škabrnje.

Došao sam odati počast svim poginulima i pomoći izgradnji ovog velikog kamenog križa. Nisam od onih koji se hvale, ali od svoje 16 godine gradim suhozide. Punih 70 godina. Nama je kamen u krvi - kazao nam je 86-godišnji Šime Šupraha iz Kolana na otoku Pagu, najstariji graditelj suhozida koji je u subotu ujutro sudjelovao u podizanju velikog križa na Ražovljevoj glavici iznad Škabrnje.

Gradimo Branimirov križ koji će na kraju, na vrhu, dobiti pleter od konopca. Inicijativa za gradnju križa krenula je iz Kolana i zato nas je ovdje došlo 20-ak, a s cijelog otoka Paka između 70 i 80. Tu je i desetak Rabljana, Lošinjana... - nabraja Davor Fabijanić, predsjednik UHVDR-a iz Kolana, dovoljno da neki zaključe kako je u Škabrnju došlo "više bodula, nego vlaja".

Braniteljski portal


Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura