Markač u Vukovaru: Mi nismo ratni zločinci nego časni vojnici


General Mladen Markač u Vukovaru s suborcima (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Vukovar, 18. studeni 2012. - Dolazak oslobođenog generala Mladena Markača u Vukovar koji danas obilježava 21. godišnjicu pada grada, izazvao je opće oduševljenje. Markač se jutros pojavio u krugu vukovarske Opće bolnice okružen umirovljenim pripadnicima specijalne policije.

Njegov dolazak popraćen je burnim pljeskom i povicima "Mladene, Mladene". Prošao je među ljudima, slikao se, popričao sa suborcima.

- Još sam pun dojmova i beskrajno sretan. Poslije ćelije od deset kvadrata sad sam na slobodi i okružen potporom ovolikog broja ljudi koji i uz mene i uz generala Gotovinu uvijek bili. Danas smo svi skupa, sva srca zajedno kucaju, je l' može biti ljepše, pitao se Markač.

- Valjda smo sada dobili slobodu za Oluju, Oluja je prestala biti prijetnja, a mi nismo ratni zločinci nego časni vojnici. Rekao je da su suborci uvijek bili uz njega, a da je prvi dan na slobodi proveo uz svoje specijalce i bolesne suborce što je bila obaveza. Sad se treba, dodao je, nekako vratiti u novi život.

- Vukovar je danas prekrasan, poručio je Markač.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura