Čestitka Hrvatima u Den Haagu - Budimo uz njih


Čestitka Hrvatima u Den Haagu - Budimo uz njih

Prošlogodišnja pravomoćna oslobađajuća presuda Haškog tribunala hrvatskim generalima Gotovini i Markaču ima iznimno značenje za budućnost hrvatske države i hrvatskoga društva.

To značenje proizlazi iz činjenice što se u Haagu samo formalno sudilo hrvatskim generalima, a cijeli sudski proces je pravno, politički i percepcijski postavljen kao suđenje povijesti i budućnosti hrvatske države. Stoga je u obrazloženju pravomoćne presude posebno važno stajalište sudskoga vijeća da je prvostupanjska osuđujuća presuda bila bezumna, jer je konstruirala tezu o tzv. „udruženom zločinačkom pothvatu“ u kojem su navodno sudjelovale sve ključne institucije Republike Hrvatske.
No, ista i još pogubnija bezumnost nad poviješću i budućnošću hrvatske države i nadalje lebdi u sudskom procesu koji je pred Haškim tribunalom u tijeku protiv šestorice Hrvata iz Bosne i Hercegovine: Valentina Ćorića, Milivoja Petkovića, Slobodana Praljka, Jadranka Prlića, Berislav Pušića i Brune Stojića. Jedna od najvećih zabluda koju je Haška mreža nametnula u Hrvatskoj jest javno uvjerenja kako je haški sudski proces protiv „šestorice“ nevažan ili manje važan za Hrvatsku. A istina je tome suprotna, tj. taj sudski proces je najvažniji za hrvatsku budućnost u svakom pogledu.
Jedina ključna, i prva, točka optužnice svakom od šestorice Hrvata iz BiH glasi da su pripadnici „udruženog zločinačkog pothvata“, kojem su navodno na čelu bile sve ključne državne, političke, vojne, policijske, sigurnosne i druge institucije Republike Hrvatske. Iako je glavna točka optužnice protiv Gotovine i Markače gotovo ista kao i u slučaju „šestorice“ (tj. „udruženi zločinački pothvat“), ipak se u slučaju „šestorice“ optužuje država RH da je najteže ratne i humanitarne zločine navodno počinila protiv državljana i države Bosne i Hercegovine, a u slučaju „trojice“ navodno protiv dijela svojih državljana i dijela svojega teritorija.
Stoga bi bile i daleko veće i dugoročnije sve štete - političke, percepcijske, identitetske, pravne i materijalne - koje bi imala hrvatska država, hrvatsko društvo i svi hrvatski državljani, u slučaju da bilo tko od „šestorice“ bude osuđen na temelju teze o „udruženom zločinačkom pothvatu“. Pritom, sama visina kazne - koja je veoma bitna za optužene i njihove najbliže - ne bi nimalo utjecala na ovu tragičnu sudbinu Hrvatske.
Stoga, hrvatski branitelji i hrvatski građani, budimo svjesni i odgovorni. O svim hrvatskim haškim i ostalim problemima ipak odlučujemo mi koji smo stvorili i obranili slobodnu i suverenu hrvatsku državu. Sukladno tome djelujmo u društvenom i političkom životu, a uz to - kao i za Gotovinu i Markača - budimo s molitvama i uz šestoricu naših Hrvata iz Bosne i Hercegovine.

BUDIMO UZ NJIH

HRVATSKI BRANITELJI

B.P.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura