General Gotovina: ponosan sam na operaciju "Maslenica '93"


General Gotovina: ponosan sam na operaciju "Maslenica '93"

ZADAR, 22. siječnja 2013. - General Ante Gotovina izjavio je danas kako je ponosan na Vojno-redarstvenu operaciju "Maslenica '93", jer je ona doprinijela pobjedi u Domovinskom ratu.

"Osjećam se ponosan, jer je to jedna od operacija koja nam je omogućila da pobjedimo u ratu i da se od 1995. godine naša domovina razvija u miru", izjavio je novinarima general Gotovina na svečanom polaganju vijenaca na zadarskom Gradskom groblju u povodu 20. obljetnice operacije "Maslenica '93".

To je bila akcija koja nas je usmjerila dalje i u kojoj smo "stekli sva taktička i tehnička znanja i razvili naše oružane snage da bismo došli do konačne pobjede", kazao je Gotovina, jedan od zapovjednika akcije.

Istaknuo je da je ponosan "na svoje branitelje i sve zajedno koji smo se danas okupili tu".

"Posebno se sjećamo naših poginulih, dijelimo tugu i ponos s obiteljima, a isto tako i s braniteljima, koji nose trajni biljeg iz ratne operacije", kazao je general Gotovina.

Naglasio je kako je Hrvatska sada članica NATO-a, a naši vojnici djeluju i sudjeluju u svim mirovnim operacijama u svijetu.

"Mi smo slobodni ljudi, ponosno i s optimizmom gradimo našu domovinu i našu budućnost", dodao je general Gotovina.

U povodu 20. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Malenica '93", zajedniči su vijenac danas na zadarskom groblju položili predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko i predsjednik Vlade Zoran Milanović.

U ime Oružanih snaga RH vijenac je na zadarskom gradskom groblju položio načelnik Glavnog stožera general Drago Lovrić.

Vijenac je položio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te više lokalnih izaslanstava i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Državni su čelnici takođe položili vijenac i pred spomen obilježje 3. bojne 4. gardijske brigade "Imotski sokolovi".

Počela je svečana akademija u povodu obilježavanje 20. obljetnice VRA „Maslenica '93" na kojoj se pojavio kompletan državni vrh, kao i najavljeni general Ante Gotovina.

General je dočekan višeminutnim pljeskom svih okupljenih. Skupu će se obratiti župan Stipe Zrilić, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, predsjednik Vlade Zoran Milanović i predsjednik Republike Ivo Josipović.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura