Crvenim slovima oskrnavljen mural HOS-ovim braniteljima Vukovara!


Crvenim slovima oskrnavljen mural HOS-ovim braniteljima Vukovara

Split, 6. prosinca 2012. - Zasad nepoznati počinitelj u noći s utorka na srijedu crvenim je slovima sprejom išarao mural vukovarskim braniteljima podignut u Vukovarskoj ulici nekoliko dana uoči obljetnice pada grada heroja, koja se obilježava 18. studenoga.

Naime, ove je godine Torcida Sućidar napravila novi mural, uz lanjski, kojim je bila odana počast vukovarskim braniteljima, te djelatnicima vukovarske bolnice i likvidiranom novinaru – Siniši Glavaševiću, te Vesni Bosanac, Blagi Zadri...

Novim je muralom, naime, odana počast braniteljima Sajmišta, te su crnim slovima ispisana imena poginula hrvatskih branitelja ove vukovarske čevrti u kojoj su vođene teške ulične borbe, među kojima i ime Jeana Michela Nicolliera, 25-godišnjeg francuskog dragovoljca, ubijenog na Ovčari, kojeg je 2011. godine predsjednik Republike Ivo Josipović odlikovao Redom Nikole Šubića Zrinskog.

Kako je ovim muralom počast odana i pripadnicima HOS-a, jer su brojni branitelji sa Sajmišta, od kojih su mnogi poginuli, bili i hosovci, naslikan je i grb HOS-a. Vijest o ovom muralu, na kojem je naslikan i dio boraca, među kojima i Nicollier, na kojem je Torcida odala zasluženu počast i ratnicima HOS-a, odmah je u studenome stigla i do Vukovara.

Tako su se nekolicina njih, koji su se u srijedu vraćali s komemoracije u Dubrovniku, poželjeli fotografirati ispred murala u Vukovarskoj. I pritom su ostali neugodno iznenađeni, kad su vidjeli da je zasad nepoznati počinitelj crvenim sprejom preko HOS-ovog grba napisao S.F.S.N.
Za one koji ne znaju – ova kratica znači "smrt fašizmu slobodu narodu".

- To nije pisalo u utorak, grb je bio čist i uredan – kazao nam je jedan mladić sa Sućidra. Zaključili se tako da su se ljevičari kojima smeta odavanje počasti hosovcima, iako se radi o dragovoljcima i istinskim vukovarskim braniteljima, dali u akciju tijekom noći na srijedu.

Iako je mural oskrvnavljen, bit će što hitnije popravljen, pa se pripadnici Torcide nadaju da će "crvena gerila" imati više poštovanja prema hrvatskim braniteljima iz Vukovara, makar se radi o pripadnicima HOS-a, koji su nekima u Hrvatskoj, bez obzira na njihov veliki doprinos obrani, oduvijek "boli oči".

Tekst i foto: JOŠKO DADIĆ

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura