Podrška stožeru za obranu hrvatskog Vukovara


Podrška stožeru za obranu hrvatskog Vukovara - HDZ Split

Odbor za branitelje Hrvatske demokratske zajednice grada Splita i ovim putem javno podržava Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u njegovom radu na spriječavanju primjene dvojezičnosti u hrvatskom gradu heroju Vukovaru.

Nametnuto i nasilno uvođenje ćirilićnog pisma u službenu uporabu u gradu simbolu patnje i stradanja hrvatskog naroda od srbočetničkog agresora značilo bi izdaju i poniženje svih žrtava Domovinskog rata. Uvođenje ćirilice u Vukovar, predstavlja poticanje netrpeljivosti u Gradu koji je pretrpio teška razaranja, ogromne ljudske žrtve i koji predstavlja simbol otpora hrvatskog naroda u borbi za neovisnost i samostalnost Republike Hrvatske za vrijeme Domovinskog rata.

Ima li većeg licemjerja od toga da se Srbi danas pozivaju na njihovo ustavno pravo zbog udjela od 34,87% stanovništva kada su upravo oni i njihovi sunarodnjaci 1991. godine strašnim zločinom uništili i ubili Vukovar te mučki ubili više od 2000 njegovih stanovnika Hrvata, a sve nesrpsko stanovništvo protjerali iz svojih domova i time nepovratno izmijenili njegovu demografsku i nacionalnu strukturu.
Pitamo se je li uvođenje dvojezičnosti nagrada za počinjene zločine i etničko čišćenje, a za ovo licemjerje dok rane nisu niti zacijelile potporu im, na žalost, daje predsjednik ove „nenarodne Vlade“ Zoran Milanović kao i ministar uprave Arsen Bauk.

Tražiti uvođenje ćirilice u trenutku dok se još iskapaju žrtve i dok rane nisu zacijelile, u najmanju ruku je drsko i nepristojno, ma koliko zakonski bilo utemeljeno. Ratne rane još su svježe, sudbina 1700 branitelja i civila još uvijek nije poznata i tek kad se to pitanje riješi, može se razgovarati o ustavnom pravu srpske nacionalne manjine na svoje pismo.
Testira li netko ponovno hrvatsku toleranciju? U ime koga to radi i za čiji interes?
Sa sigurnošću tvrdimo da to nije u interesu Vukovaraca,onih koji su preživjeli ratne strahote i na žalost izgubili svoje najmilije.

Od Hrvatske Vlade tražimo ponajprije da utvrdi stvarni broj Srba koji žive u Vukovaru, jer velika većina nedavno popisanih Srba živi u susjednoj Srbiji, a u Vukovar dolaze samo po potrebi, da bi podigli mirovine i ostvarili neka od svojih socijalnih i materijalnih prava koje im velikodušno daje Hrvatska, unatoč tome što po Zakonu prebivanje „podrazumijeva stalno i kontinuirano korištenje objekta odnosno stanovanje u istom, radi zadovoljavanja i ispunjavanja svakodnevnih životnih i stambenih potreba“.

Bez obzira na konačno utvrđeni postotak Srba tražimo od Vlade RH da odmah pokrenu postupak za proglašenje moratorija od najmanje 50 godina na provođenje ovog Ustavnog zakona.To je najmanje što možete učiniti za nevine vukovarske žrtve.
A Vama dragi Vukovarci poručujemo.: „vidimo se 2. veljače u Vukovaru, hrvatski Split je uz Vas i kao uvijek do sada borimo se zajedno do konačne pobjede !“

Odbor za branitelje HDZ Split
Predsjednik

Mirko Ramljak

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura