18. SŠNIDOR u Virovitici


18. SŠNIDOR u Virovitici

U organizaciji Zajednice županijskih zajednica udruga HVIDR-a RH planira se održavanje 18-tog Svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskog rata (18. SŠNIDOR) dana 11. listopada 2012. godine u gradu Virovitici.

Natjecanje se organizira pod Visokim pokroviteljstvom župana Virovitičko-podravske županije g-dina Tomislava Tolušića, dok su supokrovitelji ovog programa gradonačelnici i načelnici općina Virovitičko-podravske županije. Ove se godine po prvi puta ovaj tradicionalni program HVIDR-a RH organizira u suradnji sa Udrugom 100%-tnih HRVI-a I skupine i Zajednicom udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

SŠNIDOR je športska manifestacija koja je nastala prije 18 godina u sklopu Ministarstva obrane RH, a ove je godine Virovitičko-podravskoj županiji pripala čast da bude domaćin završnog natjecanja. Osnovna svrha organiziranja ovog tradicionalnog programa je briga o promicanju športskih i rekreativnih aktivnosti naših članova, radi unapređenja opće zdravstvene sposobnosti HRVI-a, te provođenje psihičke i zdravstvene rehabilitacije u cilju lakšeg uključivanja u društveni život nakon stradavanja u Domovinskom ratu.

Na natjecanju se predviđa sudjelovanje oko 900 športaša, hrvatskih ratnih vojnih invalida, članova 22 postave:

predstavnika 20 županijskih zajednica udruga HVIDR-a u Republici Hrvatskoj i HVIDR-a HVO Herceg Bosna, koji će se natjecati u 10 invalidskih športskih disciplina, odnosno 28 športskih natjecateljskih kategorija: boćanje, viseće kuglanje, elektronski pikado, kuglanje, plivanje, stolni tenis, streljaštvo (zračna puška), šah, športski ribolov i utrka u invalidskim kolicima. Provodi se i natjecanje slijepih HRVI-a u disciplinama: elektronski pikado, kuglanje i plivanje.

Na natjecanju sudjeluju i izbornici, suci, pratnja 100%-tnih HRVI-a, provedbeno-organizacijski odbor natjecanja, te dr. sudionici.

Temeljem Odluke Glavnog odbora HVIDR-a RH u sklopu održavanja 18.-tog SŠNIDOR-a, biti će organizirana i 7. umjetnička kolonija sa ciljem stvaranja fundusa umjetničkih djela HVIDR-a RH u svrhu obrane i pomoći hrvatskim braniteljima, te prezentacije radova umjetnika HRVI-a u RH i inozemstvu.

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura