Taekwondo natjecanjem završeni Dani sjećanja na žrtvu Vukovara


Taekwondo klub "Otok"

VUKOVAR, 24. studenog 2012. - Natjecanjem u taekwondou u Sportskoj dvorani u vukovarskoj četvrti Borovo naselje, kojega zajednički organiziraju Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata i Taekwondo klub „Otok“, danas završava obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Ovogodišnji Dani sjećanja na žrtvu Vukovara obilježeni su nizom komemorativnih i drugih manifestacija od 10. studenog pod geslom „Vukovaru – ime sveto“.

Tradicionalno, središnji događaj bila je Kolona sjećanja na žrtvu Vukovara kada je 18. studenoga, na dan srpske okupacije Vukovara, 5,5 kilometara dugom hodnjom od Opće bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata odana počast žrtvama agresije jugo vojske i srpskih paravojnih postrojba na Vukovar. U Koloni sjećanja nalazilo se oko 100.000 ljudi, među njima i najviši državni dužnosnici Republike Hrvatskog.

Jugosrpski napadi na Vukovar počeli su u kolovozu 1991. godine, a obrana grada slomljena je te je grad okupiran 18. studenoga 1991. godine. Vukovar je gotovo tri mjeseca branilo oko 1800 hrvatskih branitelja. Tijekom višemjesečnin napada na Vukovar poginule su 1624 osobe, a više of 2.500 ih je ranjeno, dok su na Ovčari ubijene 263 osobe - ranjenici i medicinsko osobe iz vukovarske bolnice. Među ubijenima na Ovčari, najvećoj masovnoj grobnici u Europi nakon Drugog svjetskog rata, koja se nalazi na istočnom prilazu Vukovaru, su i novinar Hrvatskog radija Vukovar Siniša Glavašević, tehničar Hrvatskog radija Branko Polovina te hrvatski branitelj francuski državljanin Jean Michel Nicolier. U srpske koncentracijske logore odvedeno je oko 5000 stanovnika Vukovara, a prognano je 22.000 Vukovaraca.

(Hina) xgvin ysp

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura