Ultra maraton do Plitvica u spomen na Josipa Jovića


Maratonci udruge Specijalne policije "Grom"KARLOVAC, 30. ožujka 2011. - U povodu 20. obljetnice akcije "Plitvice 1991." i uspomene na Josipa Jovića, prvog poginulog branitelja redarstvenika u Domovinskom ratu, krenulo je večeras u 21 sat devet pripadnika Udruge Specijalne policije "Grom" na 97 kilometara dugačak ultra maraton od Karlovca do Plitvica.

Cilj je trčanjem dostojno obilježiti i zadržati u trajnom sjećanju žrtve, ali i pobjede, podvige i uspjehe, kao i ideale pripadnika specijalne policije tijekom Domovinskog rata, kazao je u ime udruge predsjednik Dražen Perković.

Prva žrtva u obrani suvereniteta Hrvatske bio je Josip Jović, a čuvanje uspomene na nj danas je i povod za okupljanje i povezivanje pripadnika Specijalne policije cijele RH, s ciljem da se održi njihov ratni identitet i spriječi zaborav na njihov doprinos u obrani i oslobađanju domovine, rekao je.

Nikica Vrabac, Saša Poljak, Alenko Katić, Mario Kišić, Damir Matan, Ivica Samovojska, Željko Grubiša, Ivica Grgić i Marinko Brozović krenuli su na 14-satno trčanje, a cilj im je spomen-obilježje Josipu Joviću na Plitvicama. Putem će odali počast poginulim hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća na spomen-obilježjima u mjestima Turanj, Donji Budački, Slunj i Rakovica.

Maraton podržavaju Ministarstvo unutarnjih poslova i Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata, te Moto-klub Specijalne policije iz Domovinskog rata.

Hina

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura