Načelnik Glavnog stožera OS RH u službenom posjetu Litvi


Načelnik Glavnog Stožera OSRH

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Drago Lovrić sa suradnicima boravi, 9. i 10. travnja 2013. godine u službenom posjetu Oružanim snagama Republike Litve.

Tijekom posjeta Litvi, general Lovrić sastao se sa izaslanstvom Oružanih snaga Republike Litve predvođeno načelnikom Glavnog stožera general pukovnikom Arvydasom Pociusom, kojom prigodom su razmijenjena stajališta o međusobnoj vojnoj suradnji, zajedničkoj suradnji u okviru NATO-a te o zajedničkom sudjelovanju u operacijama potpore miru. Obje strane naglasile su zainteresiranost za međusobnu suradnju u području izobrazbe i obuke, obuke i uporabe snaga za specijalne operacije te u području zrakoplovstva.

Nakon službenih razgovora, general Lovrić s izaslanstvom posjetio je Zapovjedništvo litavskih zračnih snaga gdje se upoznao s ustrojem i funkcioniranjem, a kao posebno zanimljiva tema prikazan je koncept litavskog nadzora i zaštite zračnog prostora (air policing).

Drugog dana službenog posjeta hrvatsko izaslanstvo posjetit će Zapovjedništvo specijalnih snaga gdje će im biti prikazan ustroj, obuka i zadaće snaga. Istodobno s posjetom Zapovjedništvu specijalnih snaga, ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta „Petar Zrinski“ general pukovnik Slavko Barić posjetit će litavsku vojnu akademiju „General Jonas Žemaitis“. U razgovoru sa zapovjednikom Vojne akademije brigadirom Eugenijusom Vosyliusom analizirat će dosadašnju suradnju dviju obrazovnih ustanova i razmotriti planove i mogućnosti buduće suradnje.

Uz generala Dragu Lovrića, u posjetu Oružanim snagama Republike Litve je i ravnatelj HVU "Petar Zrinski" general pukovnik Slavko Barić, načelnik Uprave za planiranje Glavnog stožera OS RH kapetan bojnog broda Marileo Staničić, pobočnik načelnika Glavnog stožera OS RH pukovnik Emilio Turina i vojni izaslanik u Republici Litvi kapetan fregate Andrija Ljulj.

morh.hr

Braniteljski portal

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura