Vlasnik servera: Nema šanse da otkrijemo tko je objavio registar


FB stranica arhivIako Vlada i mjerodavne institucije najavljuju da će vrlo brzo otkriti tko je doista na internet postavio Registar branitelja, Matthew Schiros, vlasnik tvrtke InvisiHosting LLC iz američkog Austina, na čijim se serverima nalazi sporna domena, kaže da za tako nešto nema teorije.
- Svojim klijentima jamčimo apsolutnu anonimnost i nema ni teoretske šanse da hrvatskim vlastima otkrijemo tko je postavio Registar branitelja na internet. Tajne podatke nismo otkrivali ni vlastima drugih zemalja, pa ne vidim razloga zašto bi Hrvatska bila iznimka - rekao je za Večernji list 28-godišnji Schiros.

Kako tvrdi, upravo na pojmu anonimnosti i slobode govora temelji se cijelo njegovo poslovanje, a sadržaj sa svojih servera ukidaju samo ako dobiju sudski nalog, FBI-jevu obavijest da je riječ o pitanju nacionalne sigurnosti ili ako klijent ne plati zakup prostora. Invivi Hosting ne provjerava sadržaj koji se preko njihove opreme objavljuje na internetu, a jedino čemu se protive jest dječja pornografija, spam ili američkim zakonom zabranjeni sadržaji. Problemi s ulaskom na server nisu uzrokovani nikakvim povlačenjem materijala ili cenzurom nego golemim brojem posjetitelja koji iz Hrvatske pokušavaju pregledati objavljene podatke.

- Naši serveri bilježe 4000-5000 pokušaja pristupa stranici i ne mogu savladati toliki pritisak, no radimo na nadogradnji i prilagođavanju servera. Objavljeni popis ostaje na internetu, a vrlo brzo riješit ćemo probleme i registar će biti lako dostupan - kaže Schiros.

Domena www.registarbranitelja.com aktivirana je preko düsseldorfske tvrtke CSL Computer Service Langenbach GmbH. - Nemamo spoznaja da je preko domena aktiviranih posredovanjem naše tvrtke objavljen popis hrvatskih branitelja, to nam je prva informacija - rekli su jučer iz te tvrtke, napominjući da će provjeriti naše navode i odgovoriti za nekoliko dana.

Piše: Bernard Karakaš/VLM

http://www.vecernji.hr/vijesti/vlasnik-servera-nema-sanse-da-otkrijemo-tko-je-objavio-registar-clanak-122369

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura