Na Facebooku pokrenut 'Dobrovoljni registar branitelja'


dobrovoljni  registar hrvatskih branitelja na facebook-uDok brojni znatiželjnici još uvijek navaljuju na web-stranicu Registra branitelja i vode se burne polemike, na Facebooku je u četvrtak pokrenuta inicijativa za dobrovoljnu objavu podataka na toj popularnoj društvenoj mreži.

Poziv na objavu osobnih podataka i ratnog puta nalazi se na grupi nazvanoj "Dobrovoljni registar branitelja", a od kada je formirana, u grupu se učlanilo tristotinjak ljudi, a svoje je podatke objavilo četrdesetak branitelja.

"Ovo nema smisla, osnujmo dobrovoljni registar. Objavimo se sami, neka nas hapse sve. Ja idem prvi. Imamo zid, slijedite moje podatke na zidu. Molim samo branitelje da ostave svoje podatke, "branitelje" ne pozivam, oni imaju svoj tajni registar", napisao je autor grupe, kojeg smo pokušali kontaktirati mailom, ali nam se, nažalost, do sada nije uspio javiti.

Kao što je i predložio, većina branitelja faceebokovaca je uz svoje ime upisala JMBG, OIB ili broj osobne iskaznice, te podatke o svom ratnom putu.

Objava dijela podataka koji su korišteni za izradu Registra branitelja, dosad najčuvenijeg dokumenta u Hrvatskoj, uzbunila je brojne duhove. Registar objavljen u utorak navečer na stranici www.registarbranitelja.com otkrio je sramotu o kojoj se godinama nagađalo, ali i podijelio branitelje i braniteljske udruge.

Objavu Registra osudili su premijerka Jadranka Kosor, ali i predsjednik Ivo Josipović, koji se od početka zalagao za objavljivanje. Hrabrost građana koji su objavili podatke na internetu Josipović je nazvao nasrtajem na pravnu državu.

index.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura