HVIDRA Črnomerec: Objavite registar agresora i ratnih profitera


Registar branitelja 19. prosinca na internetu

Uoči skore obajve registar branitelja priopćenjem za javnost oglasio se i Renato Šelj iz HVIDRA-e Črnomerec. Trebali su najprije razvrstati registar u tri kategorije i pokloniti braniteljima registar lažnih branitelja.

Iako objavu pozdravlja, smatra da Ministarstvo branitelja nije napravilo pravu stvar, a koju su oni predlagali, tj. da se prije objave registar razvrsta u tri kategorije: dragovoljac iz Domovinskog rata - osoba koja se na poziv savjesti uključila u, stvaranje i obranu RH, branitelj iz Domovinskog rata - mobilizirani ili na druge načine aktivirani pripadnici vojske, policije, civilne zaštite i dr. te sudionik Domovinskog rata - sve ostale osobe obuhvaćene Zakonom.

- Takvo razvrstavanje koje bi predstavljalo svojevrsnu reviziju, jasno bi dalo do znanja kome nije mjesto u registru. To razvidno nikome nije u interesu pa će najavljena objava postati sama sebi svrha, dok će rješavanje očitih nepravilnosti biti prepušteno stihiji. To ne možemo prihvatiti i sa takvim se načinom objave koji će prouzročiti nova nezadovoljstva, a sigurno nosi i određene opasnosti, ne slažemo. Osobe na koje se kao „lažne“ aludira, imaju „sređenu“ dokumentaciju o sudjelovanju u Domovinskom ratu, vjerojatno bolje i ažurnije od pravih branitelja, pa se može pretpostaviti i to gdje treba tražiti krivce za takvo stanje. Ima više tvornica koje su proizvodile „branitelje“, a najveća od njih je politika, tvrdi Šelj.

Smatraju da je Ministarstvo branitelja imalo dovoljno vremena provesti sve radnje koje bi za rezultat imale otkrivanje „kukolja u žitu“ te objaviti registar lažnih branitelja kao“ božićni poklon“ prije svega pravim braniteljima, a nakon toga i javnosti.

- Zahtijevamo također i objavu registara koji bi hrvatskoj javnosti svakako trebali biti mnogo važniji i zanimljiviji , kao na primjer Registar agresora na RH, ratnih profitera, dezertera ili onaj korisnika povlastica slijedom sudjelovanja u NOB-u, poručuje.

Izvor: Večernji List.hr

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura