Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca za odgodu dvojezičnosti u Vukovaru


Liječnik (Iliustracija)

VUKOVAR, 15. siječnja 2013. (Hina) - Vijeće Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990. - 1991. pozvalo je danas Vladu RH da do daljnjega odgodi uvođenje dvojezičnosti u Grad Vukovar.

"Naš zahtjev temelji se na činjenici da je naporima Republike Hrvatske uspostavljen suživot u herojskom Vukovaru, što je temeljni preduvjet za njegov sveukupni razvitak. Republika Hrvatska u cilju uspostave mirnog suživota učinila je niz ustupaka srpskoj nacionalnoj manjini, kao što je akt abolicije i odgoda služenja u oružanim snagama Republike Hrvatske, kao i kompromisi u izvođenju školskog programa u gradu Vukovaru", navodi se u priopćenju za javnost.

Također se ističe kako bi uvođenje dvojezičnosti u Grad Vukovar ozbiljno ugrozilo do sada uspostavljen suživot u tome gradu te ocjenjuje kako bi primjenom dvojezičnosti bio "ozbiljno ugrožen sav dosadašnji trud i iskrenost svih sudionika u uspostavi suživota".

Vijeće Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990. - 1991. u Vukovaru je danas održalo svečanu sjednicu u povodu obilježavanja 15.obljetnice zavšetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

(Hina) xzdra yvkn

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura