Prosvjedno pismo UHDDR-a o natpisu na portalu Istarski.hr


Sporni tekst na istarski.hr (Screen)

Na portalu Istarski.hr u ponedjeljak 14.01.2013. godine objavljen je tekst Nenada Čakića pod naslovom '"Ljevičar" Langer svirao s ustaskom zastavom na bini'
http://www.istarski.hr/node/6563.

U tekstu se ne spominje Udruga hrvatskih dragovoljaca niti se piše o njoj, međutim, uz tekst je objavljena fotografija koju je spomenuti novinar prokomentirao tekstom: «Na crno-bijeloj fotki nepoznatog autora snimljenoj na koncertu Atomskog sklonista, održanom početkom 90-ih godina prošlog stoljeća na pulskom Forumu, vidi se da Langeru uopće nije smetala ustaška zastava s natpisom "Za dom spremni".»

Radi se o gruboj manipulaciji i prijevari jer se na fotografiji nalazi hrvatski barjak s grbom Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata koji je zastićen pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo (Rjesenje Klasa: UPII-381-04/98-01l0498, Ur.broj: 559-04-98-06).

Na barjaku UHDDR nikada nije pisalo «Za dom spremni», kako to navodi novinar iako je na fotografiji vidljivo da takav tekst ne postoji na barjaku.

Ovim tekstom Vas portal nanio je veliku uvredu svim časnim dragovoljcima, članovima Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, a posebice dragovoljcima Istre koji su ginuli i krvarili u svim krajevima Republike Hrvatske kako bi zemlju oslobodili od agresora i dan danas osjećaju posljedice.

Još je tragičnije sto dotični gospodin obnasa funkciju glavnog urednika, a dragovoljce Domovinskog rata neutemeljeno naziva ustašama i fasistima i takve tvrdnje još i javno objavljuje.

Ovim putem tražimo da javno objavite ispriku svim dragovoljcima Domovinskog rata na svojim stranicama cije ste osjećaje povrijedili ovakvim neodgovornim i neprofesionalnim tekstom jer ćemo u protivnom morati zatraziti zaštitu putem pravosuđa.

Srdačan pozdrav.

Glavni tajnik UHDDR

Dario Duić
e-mail: dario.duic@uhddr.hr

www.uhddr.hr

Dopis u prilogu

PrilogSize
prosvjedno pismo uhddr0001.pdf883.79 KB

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura