Snaga na Dunavu - emisija o Vukovaru
HRT, 18. studeni 2011.

 

Nakon što su osvojili središte Vukovara, vojnici JNA su je iz Beograda doveli u razoreni grad. Bila je dopisnica francuskog Le Monda. Poslije, glasnogovornica tužiteljstva Haaškog suda za mandata Carle Del Ponte. Taj isti sud osudio ju je na novčanu kaznu zbog "odavanja tajni". Florence Hartmann prisjetit će se tih dana i okolnosti, ali zbog prijetnji uhićenjem neće to biti uživo iz studija Hrvatske televizije već javljanjem iz Pariza.

Mladi Jastreb i general Anton Tus, načelnik Glavnog stožera HV-a - što se događalo i je li moglo završiti drukčije?
Franjo Gregurić bio je predsjednik Vlade. Čemu se nadao, što je radio i poduzimao? Što su radili Tuđman i Šušak?

Ekskluzivno za HTV - Veljko Kadijević o zbivanjima '91. i kako Blagoje Adžić mirno živi u Beogradu - u našoj moskovsko-beogradskoj reportaži. Zašto Haag nikad nije optužio vrh JNA? Potresno svjedočanstvo o sustavnim silovanjima, logorima za silovanja i "bijelim trakama" na kućama. Beba iz podruma Vukovarske bolnice proslavila je 20. rođendan. Uspješna je studentica u Osijeku. O njoj i svemu drugom govorit će dr. Vesna Bosanac.

Voditelj: Goran Rotim
Urednik: Goran Rotim

 

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura