Škabrnja - Vukovar


Škabrnja - VukovarPETRINJA - Četiri predstavnika Udruge Lučonoše Domovinskog rata prošli su danas kroz Petrinju na svojem hodočašću s krunicom od Škabrnje do Vukovara. Hodočasnici su se zaustavili kod spomenika pukovniku Predragu Matanoviću u Petrinji gdje su zapalili svijeće.

Od predsjednika Udruge Ante Duvnjaka smo saznali zašto hodočašće ide iz Škabrnje: „Zato što je tamo pobijeno i od mina stradalo 96 stanovnika. Idemo to spojiti s Vukovarom zato što je taj grad pretrpio najteže stradavanje u Domovinskom ratu. Išli smo preko Petrinje tako da u hodočašće uklopimo sva stratišta na putu tako da se Domovinski rat ne zaboravi."

Na taj način se članovi hodočašća sjećaju i svih poginulih branitelja koji su zaslužni za slobodu Hrvatske. Hodočasnici su na put krenuli 6.studenog, a 18.studenog će hodočasnici doći ispred bolnice u Vukovaru.

U hodočašću uz Duvnjaka sudjeluju, Milan Kunac, Rajko Vranješ, Vinko Šutra i pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra koji je će se hodočasnicima pridružiti u Vinkovcima. Inače, Udruga djeluje već dvije i pol godine, svagdje gdje dođu pale svijeću. Prešli su do sada u raznim hodočašćima 3.000 kilometara.
www.portal53.hr

Pogledajte fotogaleriju:

 

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura