U Vukovaru otkriven spomenik "Otac i sin"


Spomenik "Otac i sin" (Foto: Ivica Jurčan)

VUKOVAR, 18. studenog 2012. (Hina) - Na mjestu budućeg Doma ratnika na Bogdanovačkoj cesti u Vukovaru danas je, u povodu obilježavanja Dana sjećanja za žrtvu Vukovara, otkriven spomenik "Otac i sin" koji predstavlja poginule vukovarske branitelje Petra i Igora Kačića.

Spomenik je otkrila supruga i majka poginulih Irena Kačić te tom prigodom naglasila da je to spomenik za sve očeve i za sve sinove poginule u obrani Vukovara i vukovarske četvrti Sajmište.

Podizanje i otkrivanje spomenika organizirala je Udruga ratnika hrvatskoga obrambenog rata (URHOR), autor trometarskoga mramornoga spomenika je Mario Matković, kipar iz Bogdanovaca, a svečanosti otkrivanja spomenika, među ostalima, nazočili su izaslanik predsjednika Republike Hrvatske brigadni general Ivan Jurić, ministar branitelja Predrag Matić Fred i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Petar Kačić (1947-1991) bio je zapovjednik obrane vukovarske četvrti Sajmište, a njegov 16-godišnji sin Igor bio je maloljetni branitelj Vukovara, zarobljen je po okupaciji Vukovara i ubijen na Ovčari. On je i najmlađa žrtva ubijena na Ovčari.

Hina

Foto: Ivica Jurčan

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura