Sabo: obljetnica stradanja Vukovara ujedinila Hrvatsku


Željko Sabo

VUKOVAR, 19. studenog 2012. - Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo ocijenio je da je jučerašnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i 21. godišnjice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu bio veličanstven događaj koji je u Vukovaru okupio i ujednio cijelu Hrvatsku.

Vukovar ima oko 28.000 stanovnika, a jučer je, po realnoj procjeni, u njemu bilo gotovo 100.000 ljudi, što je četiri puta više od broja stanovnika, rekao je Sabo i dodao: "Zamislite da u Zagreb, koji ima oko 800.000 stanovnika, dođe na jedan dan oko tri milijuna ljudi i da nešto organizirate."

Po njegovim riječima, obilježavanja obljetnice vukovarskog stradanja u Domovinskog ratu prošlo je besprijekorno i bez ijednoga i najmanjeg izgreda.

"Bilo je veličanstveno i želim zahvaliti svima onima koji su u ove dane došli u Vukovar što su poštovali Kolonu sjećanja i uspomene u povodu naše obljetnice", rekao je Sabo i pozvao građane Hrvatske da telefonskim pozivom na broj 060 90 81 daju svoj prilog za stipendiranje vukovarskih studenata.

Komemorativnim programom "Vukovaru - ime sveto" u tom je gradu jučer obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 21. godišnjica stradanja toga grada u Domovinskom ratu u spomen na 18. studenoga 1991., kada je nakon gotovo tromjesečne opsade slomljena obrana Vukovara.

Po podacima policije, u Koloni sjećanja, kojom su sudionici prošli od vukovarske bolnice do Memorijalnoga groblja žrtava Domovinskog rata, a među kojima su bili i najviši predstavnici državne vlasti, bilo je više od 50.000 ljudi.

(Hina) xzdra yln

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura