Svečana akademija "Srce i riječ za Vukovar"


Plavo srce za djecu Vukovara u organizacijai UZBV

ZAGREB, 20. studenoga 2012. - Svečana akademija „Srce i riječ za Vukovar“ održana je večeras u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu, a svjedočanstvo i sjećanja na ratne događaje iznijeli su sisački biskup mons. Vlado Košić, medicinska sestra časna Marija Zora Pavić i liječnik dr. Željko Jelinčić.

Nakon akademije sudionici su se sa zapaljenim svijećama uputili u dvorište Nadbiskupskoga bogoslovnoga sjemeništa te sudjelovali u zajedničkoj molitvi za Domovinu i hrvatske branitelje.

Istaknuvši kako je Vukovar naša hrvatska svetinja mons. Košić je naglasio da ne smijemo zaboraviti svoje hrvatske branitelje, koji položili život za hrvatsku slobodu.

Hrvatska je moja Hrastovica iz koje sam protjeran zajedno sa župljanima jednako kao i Petrinja sa svim njezninim župljanima, koji su se okupljali u crkvi u Mošćenici, dodao je.

Mons. Košić također je kazao kako ne smijemo zaboraviti one koji su poput Predraga Matanovića branili svoj dom. “Njega sam vjenčao, a nažalost i vodio njegov sprovod“, rekao je mons. Košić, dodavši da je kao biskup sisački kasnije i krizmao Matanovićeva sina.

Sisački biskup podsjetio je da je samo u Sisačkoj biskupiji u jugosrpskoj agresiji tijekom Domovinskog rata srušeno više od stotinu vjerskih objekata, među kojima 25 župnih crkava.

Mons. Košić je naglasio kako smo s pravom radosni ovih dana jer je - kako smatra - sam dragi Bog progovorio kroz usta suca Theodora Merona, koji je pročitao oslobađajuću presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Govoreći o ratnom sanitetu dr. Željko Jelinčić je podsjetio na "prave liječnike junake" kao što su bili dr. Vesna Bosanac i dr. Juraj Njavro iz vukovarske Ratne bolnice.

Posebice je istaknuo kako je u jugosrpskoj agresiji i napadima na Vukovar poginulo 30 djece, ranjeno njih 80 te da je u Ratnoj vukovarskoj bolnici rođeno 18 djece.

Medicinska sestra časna Marija Zora Pavić govorila je o svojim susretima s ranjenicima te podsjetila da je nakon 1992. boravila na južnom ratištu, gdje se skrbila za ozlijeđene hrvatske vojnike i civile.

(Hina) xmkov ysp

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura