Rehak: objava registra neće nanijeti štetu hrvatskim braniteljima


Danijel Rehak - predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL)

VUKOVAR, 19. prosinca 2012. - Objava registra hrvatskih branitelja, koji je od danas dostupan javnosti na posebnoj mrežnoj stranici Ministarstva branitelja, neće nanijeti štetu hrvatskim braniteljima, rekao je predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Danijel Rehak, čije je ime također u registru, ali bi branitelji voljeli da se objavi i registar aboliranih osoba u Hrvatskoj.

"Nemamo ništa protiv objave registra, a kad je riječ o strahovima kako će sada Srbija doći u priliku da nas sve tuži na osnovi objavljenih podataka, ne bojimo se jer Srbija, siguran sam, o nama raspolaže s daleko više podataka nego što ih je objavljeno u registru", istaknuo je Rehak i dodao kako bi branitelji voljeli da se objavi i registar aboliranih osoba u Hrvatskoj.

Predsjedniku Hrvatske udruge vukovarskih branitelja iz Domovinskog rata "Vukovar 91" Ivanu Kovačiću također ne smeta što je njegovo ime javno objavljeno u registru branitelja, ali ne vidi što se time dobiva.

"O meni se sve zna", rekao je Kovačić i dodao kako, budući da je bio logoru, i u Srbiji znaju da je bio branitelj te da je ponosan na svoje sudjelovanje u Domovinskom ratu. No, dodao je kako ima osjećaj da objava registra služi za skretanje pozornosti s mnogih ozbiljnih problema u hrvatskom društvu.

Ako se objavom registra željelo 'obračunati' s tzv. lažnim braniteljima, to se moglo drukčije učiniti, rekao je Kovačić i dodao kako je 204. vukovarska brigada od 1993. do 2005. godine provela četiri revizije pripadnosti toj postrojbi te vjerojatnost da se u njezine redove provukao onaj koji nije trebao gotovo ne postoji.

(Hina) xzdra ydd

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura