Vukovarski HDLSKL protivi se uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru


HDLSKL

VUKOVAR, 26. prosinca 2012. - Vukovarski ogranak Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) protivi se uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru, a postotak od 34,87 posto Srba, koliko ih prema popisu stanovništva iz 2011. živi u tom gradu, ocjenjuju "prenapuhanim".

Izražavajući nezadovoljstvo zahtjevom Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) da se na svim ustanovama u gradu Vukovaru uvedu dvojezični natpisi, vukovarski HDLSKL u današnjem priopćenju ocjenjuje da je postotak od 34,87 Srba u udjelu stanovništva Vukovara "sasvim sigurno prenapuhan, jer velika većina Srba živi u susjednoj Srbiji, a u Vukovar dolaze samo po potrebi da bi podigli mirovine i ostvarili neka od socijalnih i materijalnih prava".

Navodeći dalje razloge zbog kojih se protive uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru podsjećaju da je nakon agresije na Vukovar 1991. godine iz Vukovara prognano sve nesrpsko stanovništvo te su u nekoliko dana, nakon sloma obrane grada, u Vukovaru počinjeni i najveći zločini u Domovinskom ratu.

"Za to etničko čišćenje, pljačku naših napuštenih domova i počinjene zločine, naročito u logoru Velepromet kroz koji je prošlo oko deset tisuća ljudi, od kojih je nakon zvjerskog mučenja njih sedamsto ubijeno, nažalost nitko još nije optužen a kamoli osuđen. Sada dolazimo do krajnjeg licemjerja predstavnika srpske nacionalne manjine, koji kao 'nagradu' za etničko čišćenje i počinjene zločine traže uvođenje dvojezičnih natpisa u Vukovaru", navodi se, među ostalim u priopćenju.

Dodaje se kako Vukovarci također "znaju da sve dosadašnje vlade dodjeljuju u Vukovaru stanove Srbima doseljenim iz ostalih dijelova RH i tako (svjesno ili nesvjesno?) mijenjaju nacionalnu strukturu Vukovara u korist Srba". Vukovarski HDLSKL stoga traži da se još jednom provjeri koliko Srba zaista živi u Vukovaru, pa ako se utvrdi da je postotak od 34,87 posto točan, udruga će zatražiti raspisivanje referenduma o ukidanju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

"Samo izmjena navedenog ustavnog zakona jamči da će Vukovar biti i ostati ono što je uvijek i bio, hrvatski grad na lijepom plavom Dunavu, u kojem će u miru živjeti svi dobronamjerni građani koji Hrvatsku smatraju svojom Domovinom", zaključuju u vukovarskom HDLSKL-u.

(Hina) xzdra ymć

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura