Proglas Stožera za obranu hrvatskog Vukovara


Potpisivanje peticije protiv ćirilice u Vukovaru - Traže moratorij na ćirilicu na 50 godina

VUKOVAR, 11. siječnja 2013. - U današnjem proglasu novoutemeljenog Stožera za obranu hrvatskog Vukovara navodi se da će pokušaj uvođenja srpskog jezika i pisma u službenu uporabu u Vukovaru bitno poremetiti međunacionalne odnose u gradu, povećati nesigurnost življenja te dodatno obezvrijediti žrtvu koju su podnijeli vukovarski branitelji i stanovnici Vukovara za obranu grada i Republike Hrvatske u cjelini.

U proglasu hrvatskome narodu, društvenoj i političkoj javnosti i dužnosnicima zakonodavne i izvršne vlasti navodi se da su stožer utemeljili branitelji Vukovara, ratni vojni invalidi, zatočenici srpskih koncentracijskih logora, djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, dočasnici i časnici Oružanih snaga RH i MUP-a, zapovjednici u obrani Vukovara, zapovjednici i dužnosnici u ratnim postrojbama Oružanih snaga RH u vrijeme Domovinskog rata, a sada stanovnici grada Vukovara radi obrane digniteta Domovinskog rata koji će, kako ističu, biti ugrožen uvođenjem dvojezičnosti u Vukovaru.

"Zbog neznanja, nesposobnosti, neosjetljivosti, loših ili zlonamjernih procjena i namjera dosadašnjih političkih i drugih struktura, dovedeni smo i godinama živimo u uvjetima koji ne priliče pobjednicima u nametnutoj agresiji i ratu", navodi se u proglasu koji je potpisao predsjednik tog stožera Tomislav Josić. Dodaje se kako je obveza tog stožera tražiti odgodu primjene ćiriličnog pisma i srpskog jezika za sljedećih 50 godina, što je, kako se ocjenjuje, razdoblje u kojemu će većina osoba koje su "trpjele, krvarile i patile za slobodu Vukovara i Hrvatske otići s ovoga svijeta, kao i osobe koje su te patnje prouzročile, a kojima bi uvođenje ćirilice predstavljalo djelomično ostvarenje ciljeva i svojevrsnu pobjedu".

Ako njihov zahtjev ne naiđe na razumijevanje odgovornih iz zakonodavne i izvršne vlasti, iz tog stožera najavljuju samoorganiziranje i korištenje "svih zakonom dopuštenih mogućnosti, znanja, iskustva i sposobnosti". Ujedno poručuju kako oduzimaju pravo bilo kome od suboraca ili sugrađana da kao njihov predstavnik na bilo kojoj razini vlasti potpiše odluku o uvođenju srpskog jezika i ćiriličnog pisma u Vukovaru.

(Hina) xzdra yvkn

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura