Stožer za obranu hrvatskog Vukovara najavljuje prosvjed 2. veljače


Potpisivanje peticije protiv ćirilice u Vukovaru - Traže moratorij na ćirilicu na 50 godina

VUKOVAR, 14. siječnja 2013. - U organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru održat će se 2. veljače veliki prosvjedni skup protiv uvođenja dvojezičnosti u tome gradu, najavljeno je na konferenciji za novinare tog stožera.

"Prosvjed je legitimno sredstvo kojim želimo prisiliti vladu da odustane od uvođenja dvojezičnih natpisa u hrvatskome Vukovaru jer to nije ono za što smo se borili, za što su naši prijatelji ginuli. Vukovar je područje od posebnog državnog interesa pa se prema njemu tako treba i ponašati", rekao je predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić.

U proglasu koji je novoosnovani Stožer za obranu hrvatskog Vukovara objavio u petak bilo je navedeno da su ga utemeljili branitelji Vukovara, ratni vojni invalidi, zatočenici srpskih koncentracijskih logora, djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, dočasnici i časnici Oružanih snaga RH i MUP-a, zapovjednici u obrani Vukovara, zapovjednici i dužnosnici u ratnim postrojbama Oružanih snaga RH u vrijeme Domovinskog rata, a sada stanovnici grada Vukovara. Stožer je utemljen radi obrane digniteta Domovinskog rata koji će, kako ocjenjuju, biti ugrožen uvođenjem dvojezičnosti u Vukovaru.

Na prosvjedni skup 2. veljače, osim građana kojima je Vukovar na srcu, pozvani su članovi braniteljskih udruga i pripadnici ratnih postrojba Hrvatske vojske (HV) te svi umirovljeni generali HV-a s Antom Gotovinom i Mladenom Markačem na čelu.

Također je rečeno kako taj stožer ima informacije da će ovih dana na zgradi Državne uprave u Županijskoj ulici u Vukovaru biti otkrivena ploča s dvojezičnim natpisom. Stožer zato poziva Vukovarce da "pozorno prate tijek događaja i da - kad se bude otkrivala ploča - dođu i što glasnije iskažu svoje neslaganje zviždanjem".

Članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara najoštrije su osudili prosvjed Udruge ratnika hrvatskog obrambenog rata (URHOR) najavljen u Vukovaru za 19. siječnja jer ga, kako je rečeno, organiziraju "grupe i pojedinci koji nemaju legitimitet, samo radi osobne promocije".

(Hina) xzdra yvkn

Branitelji


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Društvo


OBAVIJEST ČITATELJIMA BRANITELJSKOG PORTALA

Offline - Braniteljski portal

Poštovani posjetitelji i prijatelji Braniteljskog portala, Molimo Vas da uvažite našu ispriku jer Vam Braniteljski portal zbog tehničke nadogradnje tijekom sutrašnjeg dana neće biti dostupan.

Tehnologija


Srpski hakeri Tesla Team napali stranice hrvatskih pravaških stranaka

Hacked by teslateam

Sa pravom se moze reci da je rodonacelnik ustastva, kakvog ga mi danas poznajemo, hrvatski "otac domovine" Ante Starcevic. Taj licki polu-Srbin rodjen u Zitniku kod Gospica vec kao student teologije i filozofije artikulise svoje politicke stavove koji ce biti nesto novo na tadasnjoj politickoj sceni Hrvatske, početak je poruke koju su hakeri ostavili pravašima.

Ratni zločini


Umro okrivljenik za ratni zločin Rajko Milošević

KBC Osijek

OSIJEK, 2. travnja 2013. - U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Osijek umro je Rajko Milošević (54), okrivljenik za ratni zločin protiv hrvatskih civila u Bapskoj od 1992. do 1995. godine, koji je čekao početak ponovljenog suđenja za to kazneno djelo, izvijestio je Županijski sud u Osijeku, dodajući kako je Milošević zbog karcinoma od kojeg je bolovao bio pod stalnim liječničkim nadzorom.

Sport

Kultura